Hermitage Amsterdam

Het museum Hermitage Amsterdam is de Nederlandse dependance  van de Hermitage in St. Petersburg. Het museum is opgericht in 2004 als een klein museum in een bijgebouw aan de Nieuwe Herengracht.

Sinds 2009 is de Hermitage gevestigd in het gehele gebouw van de Amstelhof aan de Amstel. Sinds de opening is de Hermitage een druk bezochte bestemming en inmiddels is het een van de topattracties van Amsterdam.

Er worden indrukwekkende, steeds wisselende kunsttentoonstellingen gehouden: van Peter de Grote, de tsaar die Rusland moderniseerde, van de antieke schatten van de legendarische Zijderoute, tot de wereldberoemde impressionisten als Monet en Renoir. De basis voor de tentoonstelling is de omvangrijke collectie van het Staatsmuseum de Hermitage Sint Petersburg. Het doel van Hermitage Amsterdam is om te inspireren, verrijken en bovendien reflectie bieden met kunst en geschiedenis. De Hermitage wordt geïnspireerd door de historische banden tussen Amsterdam en St. Petersburg en de Huizen Oranje-Nassau en Romanov.  

Hermitage Amsterdam voor kinderen

In St. Petersburg wordt er al heel lang volgens traditie veel aandacht gegeven aan kinderen. Sinds de opening van Hermitage Amsterdam stond ook vast dat educatie een belangrijk onderdeel van het museum zou zijn. Onder het motto ‘ieder kind heeft recht op de ontdekking van zijn artistieke talent’ is een ambitieus programma opgezet voor kinderen uit het basis- en voortgezet onderwijs.

Er is een speciaal pand aan de Nieuwe Herengracht waar 5 ateliers, 2 leslokalen, een kinderkantine en een kindercadeauwinkel zijn gevestigd. De tentoonstellingen bieden de kinderen toegang tot nieuwe werelden, andere voorwerpen en een bredere horizon. Speciale opdrachten bieden de kinderen verdieping in de Europese kunst en geschiedenis.

Hermitage Amsterdam
Gesteund sinds
1999
Algemeen
€ 300.000,-
Door deelnemers gekozen
€ 331.892,-
Ontvangen 2021
€ 631.892,-

Speel mee en steun Hermitage Amsterdam

Maandelijks gaat minimaal 40% van de inleg van uw lot naar het goede doel van uw keuze

Ik wil meespelen