Fonds Kind & Handicap

Fonds Kind & Handicap is er voor kinderen en jongeren met een handicap of chronische ziekte. De organisatie gelooft dat een handicap vaak geen beperking hoeft te zijn. Daarom zetten zij zich in voor de optimale ondersteuning van kinderen en jongeren tot en met 25 jaar, die met een handicap of chronische ziekte kampen.

Als laatste vangnet

Kinderen en jongeren met een handicap of chronische ziekte krijgen lang niet altijd de kans zich optimaal te ontwikkelen of hun dromen waar te maken. Zij ervaren daarbij veel problemen. Deuren blijven voor hen vaak gesloten, ook omdat ze bij instanties of verzekeraars maar al te vaak tussen wal en schip vallen. Dat kan en moet anders. Als ze overal elders ‘nee’ hebben gekregen op hun verzoek om hulp, wil Fonds Kind & Handicap ‘JA!’ tegen ze zeggen. 

Voor een eerlijke kans om mee te doen

Fonds Kind & Handicap streeft ernaar deuren voor deze kinderen en jongeren te openen en drempels te verlagen. Daarom helpt de organisatie hen bijvoorbeeld met aangepast vervoer, aangepaste speeltuinen, leer- en hulpmiddelen, de mogelijkheid te sporten en vrienden te maken of gewoon door een dagje onbezorgd uit mogelijk te maken. Zo kunnen kinderen en jongeren met een handicap of chronische ziekte gewoon meedoen net als andere kinderen! Zegt u ook ‘JA!’ tegen kinderen en jongeren met een handicap of chronische ziekte? Steun Fonds Kind & Handicap dan met uw deelname aan de Vriendenloterij.

Fonds Kind & Handicap
Door deelnemers gekozen bijdrage 2021
€ 48.293,-