Ontspannen dankzij Snoezelbus

Amsterdam, 3 februari 2014 – Afgelopen december is de nieuwe Snoezelbus van het Epilepsiefonds geopend. Hierin kunnen mensen met een zware beperking en epilepsie snoezelen, één van de weinige manieren om te ontspannen voor deze kwetsbare groep. De Snoezelbus is mede mogelijk gemaakt door een extra donatie van de VriendenLoterij.Snoezelen op locatie
Snoezelen is ontspannen in een ruimte waarin voorwerpen, beelden, kleuren, geuren en geluiden de zintuigen aangenaam prikkelen. "De Snoezelbus biedt de enige mogelijkheid voor meervoudig beperkte kinderen en volwassenen die op locatie willen snoezelen. Want helaas is er niet voor iedereen een snoezelruimte in de buurt beschikbaar," vertelt Laura Fransen, één van de initiatiefneemsters.

Ouders van jongeren met epilepsie die de Snoezelbus probeerden, zijn heel enthousiast: "Mijn zoon van zeventien had er veel baat bij", vertelt een moeder. "Ontspannen is voor hem heel moeilijk, maar in de bus kwam hij heerlijk tot rust."

Extra geld voor onderzoek
Erwin Koeman, al ruim tien jaar ambassadeur van het Epilepsiefonds, is erg blij met de steun van de VriendenLoterij. Hij heeft een dochter met epilepsie en zet zich daarom graag in voor dit goede doel. "Met mijn ambassadeurschap hoop ik op meer publiciteit en openheid over epilepsie. Ook is het belangrijk dat er meer geld komt voor onderzoeken. Want hoe meer we erover weten, hoe beter."

van de VriendenLoterij voor de realisatie van de nieuwe Snoezelbus. De VriendenLoterij steunt het Epilepsiefonds sinds 1998 en in deze periode heeft het fonds bijna € 7 miljoen van de VriendenLoterij ontvangen.

VriendenLoterij Jaarverslag van 2014

Jaarverslagen

Onze jaarverslagen zijn digitaal door te bladeren. Zoom in op artikelen, bekijk filmpjes van prijswinnaars of lees meer over onze goede doelen.

Bekijk het jaarverslag van 2019