VriendenLoterij blijft Maatschappelijk Partner Eredivisie

Amsterdam, 13 mei 2014 – De VriendenLoterij is ook de komende periode Maatschappelijk Partner van de Eredivisie. Beide partijen werken al negen jaar op rij samen en zetten dit de komende drie jaar voort. 

"De langdurige samenwerking tussen de Eredivisie en de VriendenLoterij is uitermate plezierig en succesvol gebleken", aldus Alex Tielbeke, directeur van Eredivisie CV. "De komende periode zullen we daarop voortborduren en ook zeker samen nieuwe initiatieven ontwikkelen." 

"De VriendenLoterij wil een vriend zijn voor alle Nederlanders. Voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving. En voor deelnemers die grote prijzen kunnen winnen. Met deze samenwerking kunnen we dat verder kracht bijzetten", aldus Michiel Verboven, managing director VriendenLoterij. 

Maatschappelijk Partnerschap
en schoolprogramma´s mogelijk gemaakt. Door de jarenlange samenwerking met de Eredivisie zijn duizenden basisschoolkinderen gezonder gaan leven en eten en hebben zij hun sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen. 

Maatschappelijk Speler van het Jaar
De VriendenLoterij reikt ieder seizoen de prijs voor Maatschappelijk Speler van het Jaar uit. Elk jaar wordt de Eredivisiespeler die een echte voorbeeldfunctie vervult richting de jeugd en zich inzet voor een sterkere samenleving, beloond met een prijs. De winnaar kiest vervolgens een maatschappelijk project waaraan dit bedrag ten goede komt. Hiermee wordt de maatschappelijke rol van voetbal extra benadrukt.

Lees meer over de samenwerking tussen de VriendenLoterij en de Eredivisie

VriendenLoterij Jaarverslag van 2014

Jaarverslagen

Onze jaarverslagen zijn digitaal door te bladeren. Zoom in op artikelen, bekijk filmpjes van prijswinnaars of lees meer over onze goede doelen.

Bekijk het jaarverslag van 2018