KWF Kankerbestrijding

Gesteund sinds
2004
Ontvangen in 2019
€ 501.740
Door deelnemers gekozen
€ 1.017.864
Totaal ontvangen
€ 24,7 miljoen

Eén op de drie Nederlanders krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. Voor al die miljoenen levens kunnen we samen het verschil maken.

Een beter leven voor mensen met kanker

Het doel van KWF Kankerbestrijding is een beter leven voor iedereen die met kanker te maken krijgt. We boeken vooruitgang, ieder dag weer, om de kans op kanker te verminderen, de kans op genezing te vergroten en de kwaliteit van leven van mensen die kanker hebben, of hebben gehad, te verbeteren.

Betere vooruitzichten

Toen KWF Kankerbestrijding in 1949 werd opgericht, waren de vooruitzichten voor kankerpatiënten uiterst somber. Vijf jaar na de diagnose was nog slechts 25% van hen in leven. Inmiddels is dat aantal gestegen tot 65%. Een hoopvolle tussenstand die mede mogelijk is gemaakt dankzij de gulle giften van de Vriendenloterij. 

"Mede dankzij de steun van de Vriendenloterij boeken we elke dag vooruitgang. Of je nu kanker wilt voorkomen, net de diagnose hebt gehad, midden in de behandeling zit, of je afvraagt hoe het verder gaat. Samen maken we het verschil voor al die Nederlanders die nu met kanker leven."
Johan van de Gronden Directeur