FC Groningen jeugdopleiding

Door deelnemers gekozen
€ 123.255
Totaal ontvangen
€ 1,4 miljoen

Speel mee en steun FC Groningen

FC Groningen speelt sinds 1954 mee in het profvoetbal. De thuiswedstrijden van de club worden gespeeld in stadion Euroborg. De voetbalclub mag zich de afgelopen jaren tot het linkerrijtje rekenen binnen de Eredivisie.

Voor de club is de jeugdopleiding een van de belangrijkste speerpunten. De ambitie van de club is om in 2018 50% van de selectie uit de eigen jeugdopleiding te halen. Een ambitie waar de VriendenLoterij graag een steentje aan bijdraagt.

De FC Groningen-jeugd heeft de toekomst

De VriendenLoterij is sinds 2005 Maatschappelijk Partner van de Eredivisie. Door dit partnerschap kunnen deelnemers van de VriendenLoterij hun Eredivisieclub steunen met een lot.

Als u meespeelt met de VriendenLoterij voor FC Groningen, gaat minimaal 40% van uw lotprijs naar deze club. Om in 2018 de droom te verwezenlijken om 50% van de selectie uit de eigen opleiding te halen, is deze steun onmisbaar.

Met deze bijdrage zorgt FC Groningen voor een topsportklimaat. Zo kan jong talent zich ontwikkelen in een omgeving waar de nodige opleidingsfaciliteiten aanwezig zijn.

Hans Hateboer is vol lof over alle zaken die in zijn jongere jaren bij de jeugdopleiding werden geregeld. Hij speelde meerdere jaren in het groen-wit van FC Groningen. "Op de eerste plek moet je natuurlijk zelf heel hard werken om het hoogste te kunnen bereiken. Alles rond de trainingen en de wedstrijden, van kleding tot vervoer, was altijd op en top geregeld."

hateboer.jpg
Hans Hateboer

Voor Hans was zijn tijd in de jeugdopleiding niet allemaal rozengeur en maneschijn. "In mijn eerste jaar als B-junior heb ik door mijn groeispurt maar weinig gespeeld. De jeugdtrainers hebben zich sterk voor me gemaakt en ik heb zelf altijd vertrouwen gehouden."

Een flinke blessure gooide in de A's opnieuw roet in het eten. "Mijn eerste jaar was ik vooral aan het revalideren, maar in het tweede jaar draaiden we heel goed en braken we alle records met een leuk team!"

Bingo gratis mee en steun dit goede doel Ik ga meespelen

FC Groningen en de VriendenLoterij

Voor de VriendenLoterij onderstreept het partnerschap met de Eredivisie het maatschappelijk belang van sport en andere activiteiten in clubverband. Deze sociale samenwerking heeft niet alleen een positieve invloed op de jeugd van FC Groningen, maar ook op de voetbalfans.

Door FC Groningen te steunen met een lot, maakt u ook kans op fantastische Eredivisieprijzen. Prijzen zoals FC Groningen seizoenkaarten, tickets, Fanshop cadeaukaarten en zelfs meet-and-greets met spelers uit de FC Groningen-selectie.