Yvonne van Gennip

Yvonne van Gennip is een van de succesvolste schaatssters die schaatsland Nederland heeft voortgebracht. Zij won bij de Olympische Winterspelen van 1988 in Calgary, Canada, drie gouden medailles: op de 1500, de 3000 en de 5000 meter. Sinds 2017 geeft Yvonne met het Yvonne van Gennip Talentfonds jonge sporttalenten in Nederland een steuntje in de rug.

Reiskosten, de juiste voeding, medische zorg, materiaal, trainingsstages; het kost een hoop geld. Dat is niet altijd op te brengen door ouders en ook sponsoring of ondersteuning door middel van topsportprogramma's ontbreekt vaak. Daardoor haken kinderen noodgedwongen af en gaat veel talent onnodig verloren. Het Yvonne van Gennip Talent Fonds probeert dat te voorkomen door jaarlijkse financiële bijdragen aan de talenten die dat het hardste nodig hebben te schenken en door hen te helpen op het gebied van fondsenwerving.

Yvonne: "Als jong schaatstalent was ik in de gelukkige omstandigheid dat ik me geen zorgen hoefde te maken over de financiering van mijn topsportcarrière. Daardoor kon ik me zorgeloos richten op mijn trainingen en steeds beter worden. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mijn drive is om het voor ieder kind met talent mogelijk te maken om zich optimaal te ontwikkelen, ongeacht de financiële situatie."

Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij kan het Yvonne van Gennip Talentfonds jaarlijks minimaal honderd talentvolle sporters ondersteunen. Zo worden kinderen met sportambities binnenboord gehouden en krijgen zij de kans hun grote droom werkelijkheid te laten worden.

Yvonne: "Dankzij de VriendenLoterij kan het Yvonne van Gennip Talent Fonds veel talenten helpen die anders door onvoldoende financiën af moeten haken. Talent mag immers niet verloren gaan om financiële redenen."

Lees meer over het Yvonne van Gennip Talent Fonds