Giovanni van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst en zijn vrouw Marieke hebben samen een missie om iets terug te doen. Sport heeft Giovanni veel gegeven en na het succesvol doorlopen van de PABO weet Marieke hoe belangrijk onderwijs is. De gouden combinatie van sport en onderwijs komt samen in S.V. GIO. Een sportclub waar kinderen met een leerachterstand sportenderwijs kunnen werken aan wat ze moeilijk vinden op school.

“Bij S.V. GIO krijgen kinderen met een leerachterstand net dat voorzetje dat ze nodig hebben om met de juiste bagage naar de middelbare school te gaan. We zeggen vaak dat kinderen kansen moeten grijpen, maar net als bij voetbal moeten kansen soms eerst gecreëerd worden en dat doet S.V. GIO.” 

Sportenderwijs

S.V. GIO helpt kinderen sportenderwijs vooruit. Dat betekent niet alleen dat ze veel bewegen en daarin hun talent ontdekken. Ook werken ze via sportief onderwijs aan rekenen en taal. Denk aan ‘werkwoorden-spelling-estafette’, ‘zoek-Giovanni-meetopdrachten’ en ‘begrijpend-lezen-speurtochten’. Verpakt in een sportief spelletje is de lesstof opeens een stuk makkelijker en kunnen de kinderen met meer kennis en zelfvertrouwen op school aan het werk. 

S.V. GIO campus

"Dankzij De VriendenLoterij kon de eerste S.V. GIO campus gerealiseerd worden. Die staat nu op het terrein van voetbalclub L.M.O. in Rotterdam. Bij L.M.O. begon ik als zevenjarig jongetje met voetballen. Voor mij is die plek het startpunt voor een succesvolle carrière en nu voor de kinderen van S.V. GIO ook. Inmiddels is S.V. GIO verder gegroeid en zijn er meer campussen bij gekomen, twee in de Kuip en een op de Erasmus Universiteit. Ik ben vriend van de VriendenLoterij en ben nog nooit zo trots geweest op het resultaat van een vriendschap. Samen creëren we kansen en daardoor gaan kinderen van S.V. GIO kansrijk de toekomst tegemoet en dat hebben ze verdiend, want dat verdienen alle kinderen.”

Lees meer over over S.V. GIO

Koop een lot waarmee u S.V. GIO steunt