Esther Vergeer

Esther Vergeer is één van de grootste Nederlandse sporters aller tijden. Jarenlang was Esther de onbetwiste nummer één van de wereld in het rolstoeltennis. Zo won Esther 470 wedstrijden op rij! In 2013 zette Esther een punt achter haar imposante tennisloopbaan.

De Esther Vergeer Foundation

De Esther Vergeer Foundation is opgericht door Esther met als doel kinderen met een lichamelijke beperking de kans te geven ‘gewoon’ te sporten op een gewone vereniging; net als ieder ander kind!

De Join the Club projecten van de foundation zorgen ervoor dat de kinderen op de juiste plek bij de vereniging terecht komen en de vereniging er klaar voor is om lichamelijk gehandicapte kinderen op een plezierige, veilige manier een plaatsje bij de vereniging te geven.

De foundation stelt sportrolstoelen beschikbaar, verzorgt train de trainer sessies, mobiliteits- en rolstoelvaardigheidstrainingen en is vraagbaak voor ouders en kinderen. Wekelijks sporten helpt kinderen met een lichamelijke beperking om sterker, zelfstandiger te worden en deel uit te maken van de maatschappij!

De kracht van sport

De VriendenLoterij ondersteunt de Esther Vergeer Foundation en maakt het mogelijk om projecten in heel Nederland te realiseren. "Door sport heb ik kunnen ontdekken wat ik nog allemaal kon, waar ik moeite mee had en wat mijn grenzen waren. Daarom is het werk van de VriendenLoterij zo belangrijk!", aldus Esther Vergeer.

Koop een lot waarmee u de Esther Vergeer Foundation steunt