Dirk Kuyt

Dirk Kuyt, topvoetballer, steunt en organiseert met zijn Dirk Kuyt Foundation sportevenementen voor mensen met een beperking.

Dirk Kuyt Foundation

”Vanuit een persoonlijke drive en interesse heb ik een bewuste keuze gemaakt om de gehandicaptensport in Nederland te ondersteunen. Voor velen van ons is sporten een vanzelfsprekend iets, maar voor mensen met een beperking is dit niet het geval. Juist voor deze groep wil ik sportevenementen mogelijk maken, zodat zij kunnen ervaren hoe leuk sporten kan zijn. Niet alleen als fysieke inspanning, maar ook voor de verbreding van hun sociale omgeving is het van belang. “ 

Stimulatie aangepaste sport

Topvoetballer Dirk Kuyt steunt en organiseert met zijn Dirk Kuyt Foundation bijzondere sportevenementen voor mensen met een beperking: G-sportevenementen. Dankzij de bijdrage van de VriendenLoterij kan de Dirk Kuyt Foundation jaarlijks 150 sportevenementen en projecten ondersteunen waardoor een bijdrage wordt geleverd aan het bevorderen van sport onder mensen met een beperking. De VriendenLoterij en de Dirk Kuyt Foundation hebben de gezamenlijk doelen ‘gezondheid en welzijn’ gemeen. Ik wil alle deelnemers van de VriendenLoterij bedanken voor hun steun aan al deze goede doelen. Zonder topscorers behaal je immers geen winst.”

Lees hier meer over de Dirk Kuyt Foundation

Koop een lot waarmee u de Dirk Kuyt Foundation steunt.