Bas van de Goor

Tijdens en na zijn topsportcarrière ontdekte Bas van de Goor wat de positieve effecten van sport en bewegen op een leven met diabetes zijn. Die ervaring wil hij delen met andere mensen met diabetes. Hij doet dat met de Bas van de Goor Foundation.

Bas van de Goor Foundation

De Bas van de Goor Foundation (BvdGF) heeft als missie om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. In dat kader organiseert de stichting jaarlijks diverse sportactiviteiten zoals sportdagen, (winter)sportkampen en sportclinics voor kinderen met diabetes type 1.

Daarnaast organiseert de stichting o.a. uitdagende challenges en een diabetestour met ziekenhuizen voor volwassenen met diabetes type 1 en 2. Daarmee wil de BvdGF mensen met diabetes informeren over de positieve effecten van sport en bewegen, ze deze effecten laten ervaren en ze inspireren tot een sportief leven met diabetes. Regelmatig sporten en bewegen zorgt namelijk voor een betere instelling, het geeft je meer zelfvertrouwen en verkleint de kans op complicaties op latere leeftijd. Bas: “sport en bewegen is een gratis pilletje.”

Samen met de VriendenLoterij

Bas: “Dankzij de steun van de VriendenLoterij kunnen wij mensen met diabetes een inspirerende en positieve belevenis bieden. Met hun ervaring zijn zij een belangrijke inspiratiebron voor andere mensen met diabetes en laten zij zien dat een gezond en sportief leven met diabetes voor iedereen haalbaar is. De VriendenLoterij maakt het mogelijk dat mensen met diabetes in een ongedwongen sfeer met hun diabetes kunnen omgaan, zelfverzekerder worden en hun bloedsuikers beter onder controle krijgen. Op deze manier bieden wij perspectief voor een aandoening die je 24 uur per dag bezighoudt.”

Lees meer over de Bas van de Goor Foundation

Koop een lot waarmee u de Bas van de Goor Foundation steunt