Joost KiKa VriendenLoterij

Dankzij onderzoek ben ik er nog

“Ik ben Joost, vijftien jaar en ik heb drie keer leukemie gehad. Toen ik voor het eerst ziek werd was ik vier. Van deze periode heb ik weinig herinneringen, alleen dat ik vaak een knuffel van school meenam. Na een behandeling van twee jaar kwam de kanker uiteindelijk weer terug. Ik was toen acht."

Opnieuw ziek

"Op de basisschool heb ik door mijn ziekte weinig meegekregen van groep zes, zeven en acht. Ik mocht namelijk niet in openbare ruimtes komen en lag vaak in het ziekenhuis. Ik kreeg in die periode een beenmergtransplantatie en werd bestraald.

Nu zou ik helemaal beter moeten zijn. Helaas kwam de kanker voor de derde keer terug. Dit ging gepaard met een allergische reactie waardoor ik misschien wel het ‘witte licht’ heb gezien."

“Ik weet hoe belangrijk het is dat er onderzoek wordt gedaan om betere medicijnen te ontwikkelen tegen  kinderkanker"


Nieuwe medicijnen

"Ik ben nu twee jaar schoon verklaard en zit inmiddels in het vierde jaar van de havo. Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is dat er onderzoek wordt gedaan om betere medicijnen te ontwikkelen tegen kinderkanker. Vlak voordat ik opnieuw ziek werd, is een nieuwe chemomedicatie ontdekt om leukemie te bestrijden. Dankzij onderzoek en deze medicijnen ben ik er nu nog."

Lees meer over KiKa

VriendenLoterij Jaarverslag van 2014

Jaarverslagen

Onze jaarverslagen zijn digitaal door te bladeren. Zoom in op artikelen, bekijk filmpjes van prijswinnaars of lees meer over onze goede doelen.

Bekijk het jaarverslag van 2017