Simone van Bijsterveldt Novamedia Goede Doelen Loterijen VriendenLoterij

Simone van Bijsterveldt

Simone van Bijsterveldt (1976) is CFO van Novamedia en lid van de directie van de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij, en haar moedermaatschappij Holding Nationale Goede Doelen Loterijen NV.

Van 2010 tot 2015 is Simone van Bijsterveldt als Finance Director verantwoordelijk voor de afdeling Financiën van de Nederlandse Goede Doelen Loterijen en Novamedia. Bij Novamedia was zij direct betrokken bij enkele succesvolle overnames in de uitgeverij sector en de integratie daarvan bij Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. In 2015 wordt zij benoemd tot Managing Director media en krijgt de dagelijkse leiding over de vier uitgeverijen en over de financiën en het personeelsbeleid van de gehele media divisie binnen Novamedia.

Per 1 mei 2016 is zij toegetreden tot de Raad van Bestuur van Novamedia en daarmee ook tot de directie van de drie Goede Doelen Loterijen, Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en VriendenLoterij.

Novamedia, een social enterprise met een maatschappelijke missie, is eigenaar van diverse loterij formats en merken waaronder de Postcode Loterij. Op dit moment werken goede doelen loterijen met haar formats in Nederland, Groot-Brittannië en Zweden en is Novamedia verantwoordelijk voor de uitvoering van de loterijen. Sinds december 2014 zijn Novamedia en de Posctcode Loterijen met hun goede doelen bijdragen van 7,9 miljard euro de derde grootste private donor wereldwijd, na de Bill and Melinda Gates Foundation en de Wellcome Trust.

Novamedia gebruikt ook haar media know-how en expertise om het lezen en uitgeven van boeken te bevorderen. Daartoe is zij eigenaar van Uitgeverij Nieuw Amsterdam/Wereldbibliotheek/Bas Lubberhuizen, Boekwinkel Scheltema in Amsterdam en de online boekenwinkel eci. Met haar investeringen in goede doelen loterijen en media activiteiten wil Novamedia bijdragen aan een betere en eerlijke wereld.

Simone van Bijsterveldt heeft bedrijfswetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen en vervolgens de opleiding tot Registeraccountant gevolgd. In 1999 begint zij haar carrière bij KPMG waar zij in diverse functies bij verschillende fondsenwervende goede doelen organisaties de jaarcijfers controleert. In 2005 besluit van Bijsterveldt zelf bij te willen dragen aan de maatschappij door te gaan werken voor een fondsenwervende organisatie en treedt als controller in dienst bij Novamedia.