Sigrid van Aken Novamedia Goede Doelen Loterijen VriendenLoterij

Sigrid van Aken

Sigrid van Aken (1970) is CEO van Novamedia en directievoorzitter van de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij, en haar moedermaatschappij Holding Nationale Goede Doelen Loterijen.

Sinds 2013 is ze lid van de Raad van Bestuur van Novamedia, eerst als COO, later ook CFO en sinds maart 2020 als CEO. Daarvoor was ze 3 jaar voorzitter van het Managing Directors-team van de Goede Doelen Loterijen. Sinds 2002 was ze al actief in diverse rollen waaronder Hoofd afdeling Goede Doelen. Haar expertise ligt daarnaast op de diverse terreinen van de Loterij-operatie inclusief de IT-functie, tot aan het beheer van de vergunning, stakeholdercontacten en toezichthouders. Vanuit Novamedia is ze betrokken geweest bij het opzetten van nieuwe loterijen in Duitsland en Noorwegen en het implementeren van de nieuwe governance van de social enterprise.

Sigrid van Aken maakt vanaf 2013 deel uit van de Raad van Commissarissen van het GVB. Het GVB is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in en rond de hoofdstad. Naast de exploitatie zijn ook het beheer en onderhoud van het materieel en de railinfrastructuur in de stad in handen van GVB.

Na het afronden van gymnasiums-beta, studeerde Sigrid van Aken Franse taal- en letterkunde. In 1994 begint haar carrière bij de Rabobank in Parijs. In 1998 treedt Van Aken in dienst van KPMG Consulting en tot 2002 is zij senior consultant op het gebied van IT Management. In 2002 start zij bij de Nationale Postcode Loterij omdat zij zich graag wil inzetten voor de civil society.

Sigrid zet zich graag in voor initiatieven die er toe doen, en voor moedige mensen die de wereld groener, leefbaarder en rechtvaardiger willen maken. Ze houdt van intensief samenwerken met collega’s aan iets groots, met positieve impact voor anderen. Met in gedachten de woorden van de eerste internationale ambassadeur van de Postcode Loterij Nelson Mandela; ‘It always seems impossible untill it’s done’.

Met een flinke dosis optimisme en doorzettingsvermogen kunnen mensen samen veel bereiken. Sigrid en haar man hebben een zoon van 15 en dochter van 13. Ze houdt van een actief leven, met familie en vrienden en is graag in de bergen en op het water.