Johan Cruijff

Johan Cruijff

25 april 1947 - 24 maart 2016

"Zij hebben de middelen en kunnen organiseren. Ik ben de naamspersoon en vrij goed in een soort ambassadeurschap. Dan ga je je zelf dus combineren voor het goede doel."
(persconferentie 1998, samenwerking Cruyff Foundation en VriendenLoterij/Postcode Loterij)

Sinds 1998 is Johan Cruijff onze nationale en internationale ambassadeur. Zijn passie voor het voetbal en zijn inzet om jongeren in beweging te krijgen, hebben ons 18 jaar lang geïnspireerd. Wij zijn hem daar zeer dankbaar voor.

De Cruyff Foundation en onze loterijen zijn met elkaar verbonden en zullen dat blijven. In die zin is Johan niet weg. Honderdduizenden kinderen hebben van zijn inzet geprofiteerd en zullen dat in de toekomst doen. Middels sport en Cruyff Courts leerde Johan kinderen samen te spelen en zuinig te zijn op hun lichaam. En wie niet gezond is, stimuleerde hij ook mee te doen.

Hij wilde dat iedereen erbij hoort, dat iederéén mee kan doen. Daarmee is hij een groot voorbeeld voor miljoenen mensen. "Leiderschap toon je door anderen te helpen." Wij zullen de mens Johan Cruijff intens missen, maar zijn filosofie en voorbeeld zullen voortleven in zijn Foundation. Net als bij velen in de wereld, blijft Cruijff ook in ons hart. Wij wensen zijn familie veel sterkte.

Namens alle collega’s en bestuurders,
Boudewijn Poelmann, Sigrid van Aken, Ruud Esser
Directie

Nationale Postcode Loterij
VriendenLoterij
People’s Postcode Lottery
Svenska Postkod Lotteriet
Novamedia