Bertha en Drikus winnen 1 miljoen in VriendenLoterij

“Dit kan toch niet, we kunnen het niet geloven.”

Onlangs werden Bertha (78) en Drikus (83) door VriendenLoterij-ambassadeur Jan Versteegh thuis in Hattemerbroek verrast met een cheque ter waarde van 1 miljoen euro. Bertha en Drikus weten al wat zij als eerste met het geld gaan doen: “Ik heb altijd gezegd: als er iemand voor de deur staat en we winnen een prijs, dan gaan we met alle kinderen en kleinkinderen naar Disneyland Parijs”.

Bertha (78) blikt terug op die week: “We werden gebeld dat we een klein cadeautje hadden gewonnen maar dat het niet door de brievenbus paste. Toen dacht ik: misschien hebben we een fiets gewonnen.” Uiteindelijk  stonden er acht mensen op de stoep! “

Tranen van geluk

“We mochten naast Jan Versteegh op de bank gaan zitten en toen kwam de bijzondere gouden envelop tevoorschijn. Toen we deze openmaakten, konden we onze ogen niet geloven. Dit kan toch niet! Twee van onze vijf kleinkinderen waren op dat moment bij ons thuis en hadden geen idee wat er aan de hand was. Eén van de twee begon te huilen omdat oma ook moest huilen. Het waren tranen van geluk.”

Niet meer de jongste’

Bertha en Drikus hebben ook nog andere plannen met het geld: “Misschien willen we wat veranderen aan het huis. We willen het huis gelijkvloers maken omdat we niet meer de jongsten zijn. Misschien dat we zelfs wel een ander huis kopen. We gaan het even afwachten allemaal.”

‘We zijn nog gezond en kunnen overal naartoe’

“Mijn man is twee weken geleden 83 jaar geworden en ik ben 78 jaar oud. Volgend jaar zijn wij 60 jaar getrouwd. We hopen dat we er dan nog allebei zijn om deze bijzondere gebeurtenis te vieren.  Buitenstaanders zeggen vaak: ‘hadden jullie dit twintig jaar geleden maar gewonnen.’ Maar dan denk ik: ‘nee, het maakt niet uit. We zijn nog gezond en kunnen overal naartoe.’ Wij gaan dus enorm genieten van deze prijs!”

Disneyland Parijs

“We spelen al heel lang mee met de VriendenLoterij.” Bertha is een trouwe Feyenoord fan: “Ik speel vooral mee voor Feyenoord, maar ik heb altijd gezegd: als er iemand voor de deur staat en we winnen een prijs, dan gaan we met alle kinderen en kleinkinderen naar Disneyland Parijs. De kinderen en kleinkinderen zijn alles voor ons.”