Triple F weekend van Het Vergeten Kind

Zorgeloos genieten op Triple F weekend

Amsterdam, 10 september 2015 - 80 jongeren uit ruim 33 opvanghuizen beleefden deze zomer het weekend van hun leven tijdens Triple F: Fun, Food & Festival. Met de steun van de VriendenLoterij organiseerde Het Vergeten Kind een succesvolle eerste editie van Triple F. Het doel? Jongeren uit turbulente gezinssituaties voor twee dagen hun zorgen doen vergeten. Om gewoon weer even tiener te zijn.

Abseilen, dansen, vlotten bouwen, muziek maken en zelfs overnachten in een kasteel. Het kon allemaal tijdens het tienevenement op 13 en 14 augustus op Forteiland IJmuiden. In het gezelschap van ambassadeurs als Johnny de Mol en Angela Schijf lukte het de jongeren hun zorgen opzij te zetten. Twee dagen lang konden deze tieners onbezorgd genieten.

Onveilige gezinssituatie

In Nederland zitten ruim 33.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar in opvangcentra. Veel van hen worden op advies van Jeugdzorg uit huis geplaatst. Vaak is de thuissituatie te onveilig. Deze kinderen en jongeren hebben te maken met mishandeling, misbruik, geweld en verwaarlozing. Door teruglopende subsidies is er zelden een leuk uitje voor deze ‘vergeten’ kinderen weggelegd.

Dat geldt ook voor de 16-jarige Rosalia. Zij woont sinds 3 jaar in een opvanglocatie in Rotterdam. Haar vader is overleden en haar moeder kan niet voor haar zorgen. Op vakantie gaan gaat niet. Rosalia: "Soms lig ik de hele dag in bed of ik ga films kijken. Dan eindigt de dag vanzelf wel."

Bekijk hier het volledige videoverslag van Triple F.

Fun, food en festival!

Met zanger Dinand Woesthoff als 'founding father' en Johnny de Mol als ambassadeur werd er een knaller van een vakantiefeest neergezet. BN’ers traden op, er werd gebarbecued en gedanst tot in de vroege uurtjes.

Ook Rosalia heeft een onvergetelijk weekend gehad. "Ik heb kriebels in m’n buik van al die activiteiten! Ik heb dit nooit dus ik vind dit echt heel bijzonder."

Lees meer over het Vergeten Kind