Nationaal Fonds Kinderhulp

Zomerpret voor ieder kind!

17 juli 2018 - Eindelijk zomervakantie! Zes weken lang geen school, met het hele gezin op vakantie, dagjes uit en veel leuke dingen doen met vriendjes en vriendinnetjes. Voor 1 op de 9 kinderen is dit helaas anders, zij leven in armoede. Zij gaan nergens heen, zelfs voor een dagje naar het zwembad is geen geld. Mede dankzij uw deelname beleven duizenden kinderen toch een fijne zomer.

Uit cijfers blijkt dat 71% van de kinderen die opgroeien in armoede. De zomervakantie is voor hen eenzaam en lijkt een eeuwigheid te duren. En als de vakantie dan eindelijk voorbij is, is dat confronterend: want zij keren terug naar school zonder mooie zomerverhalen… Deze kinderen voelen zich alleen en buitengesloten.

Zomerpretpakketten

‘Ieder kind verdient een leuke zomervakantie!’, vindt Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp. ‘Met een Zomerpretpakket, een dagje uit of een korte vakantie, geven we die kinderen toch dat beetje plezier, wat zij zo hard kunnen gebruiken.’

Vorig jaar startte Kinderhulp met het uitdelen van Zomerpretpakketten aan kinderen die opgroeien in armoede. Een pakket boordevol leuke spullen: van zomerspeelgoed voor mooi én minder mooi weer tot kaartjes voor een heerlijk dagje uit (inclusief Openbaar Vervoer).

Vorig jaar was Taiza (10 jaar) 1 van de 300 kinderen die Nationaal Fonds Kinderhlup verrasten met een zomerpretpakket. Ze kon haar geluk niet op! Haar vakanties brengt zij al haar hele leven door in en om het huis. Ze maken het met zo min mogelijk geld toch gezellig. Maar een keer écht op pad, naar een pretpark… samen met haar moeder… Dat was voor haar te gek! En wat dacht je van de bioscoop? Ook daar was Taiza in haar hele leven nog nooit geweest.

2.000 blije kinderen

Mede dankzij uw deelname bezorgt het Nationaal Fonds Kinderhulp nóg meer kinderen een fijne zomer. Dit jaar ontvangen maar liefst 2.000 kinderen een zomerpretpakket vol met avonturen.