Roda JC Schooltoer

“Zo weinig moeite, zo’n groot plezier en effect”

20 december 2017 - Met die woorden vat Roda JC-voetballer Ard van Peppen zijn bijdrage aan de recente Schooltoer samen. De Schooltoer is een project van stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij dat mede mogelijk wordt gemaakt door de VriendenLoterij.

Voetballes

Ieder jaar worden leerlingen van groep 7 naar het Parkstad Limburg Stadion gehaald voor lesblokken over ‘Voeding & Gezondheid', 'Weerbaarheid' en 'Financiële Gezondheid'. Ook krijgen zij een voetballes van de Voetbalacademie van Roda JC.

Eén van de spelers die aanwezig was bij de Schooltoer is verdediger Ard van Peppen (32). Hij vindt het mooi dat zijn club zich inzet voor de maatschappij. Dat voetballers hun bekendheid gebruiken om kinderen op een positieve manier te helpen bij hun ontwikkeling. Ard is de VriendenLoterij dankbaar voor de financiële steun om dit soort projecten mogelijk te maken.

Groenten

“Als voetballer realiseer je je niet dagelijks hoeveel invloed je kunt hebben op kids. Maar alleen al door met Roda JC op te duiken bij maatschappelijke projecten, kun je kleine veranderingen teweegbrengen.”

Een van de projecten waar Roda JC in de maatschappij zich op richt is overgewicht. “Voor ons topsporters is voeding een aandachtspunt, voor kinderen in de groei essentieel. Ook al weten ze best dat een boterham kaas beter is dan chips, het is slim om dat nog eens te benadrukken."

Succes

De Schooltoer van Roda JC is een enorm succes en bereikt jaarlijks zo'n 10.000 kinderen. “Het leuke is dat je kinderen direct al gedrag overnemen aan tafel. Ze spiegelen je. Pakken sneller een appel, doen en praten net zo enthousiast mee.“

“Wat mij het meest gevraagd werd, tijdens de Schooltoer?” Ard begint te lachen. “Naast wat ik allemaal eet op een dag, willen ze toch het liefst weten hoe vaak ik me kan opdrukken!”

Lees meer over het Maatschappelijk Partnerschap met de Eredivisie
Lees meer over Roda JC