Z.V.V. Dovos wint extra prijs Nationale Belweken

Z.V.V. Dovos ontvangt € 1.000,- van VriendenLoterij

Amsterdam, 18 maart 2015 – Zaalvoetbalvereniging Dovos uit Didam werd dinsdag door de VriendenLoterij verrast met een cheque van €  1.000,-. De club was één van de succesvolste deelnemers aan de Nationale Belweken, een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een structurele manier financieel te ondersteunen.

Joyce, aanvoerder Z.V.V. Dovos: "Wij willen de VriendenLoterij heel erg bedanken voor dit geldbedrag. Dit gaan we besteden aan nieuwe trainingsmaterialen, we zijn jullie hier ontzettend dankbaar voor!"

Nationale Belweken VriendenLoterij

Tijdens de Nationale Belweken in oktober en november 2014 belden bijna 200 clubs en verenigingen in Nederland mede-clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De belactie van Z.V.V. Dovos leverde de club maar liefst 83 loten op. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas. Als de 83 loten een jaar blijven meespelen, dan kan Z.V.V. Dovos € 7.511,- bijschrijven aan de clubkas. En de clubleden maken als deelnemers van de VriendenLoterij maandelijks kans op grote (geld)prijzen.

Extra prijs

De VriendenLoterij verdeelt na de Nationale Belweken in totaal € 25.000,- onder 10 clubs en verenigingen waar na drie maanden nog de meeste loten voor meespelen. Z.V.V. Dovos ontving een extra prijs van € 1.000,-. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de Nationale Belweken genereren.

Lees meer over het steunen van clubs en verenigingen

Update 27-3-2015

De clubs AFC, VV De Zwaluw en hockeyvereniging HIC plaatsten zich in de top 3 van de best verkopende clubs en verenigingen. Ook de overige clubs en verenigingen in de top 10 kregen een mooi bedrag. Naast Z.V.V. Dovos namen deze clubs en verenigingen een fantastische cheque in ontvangst:

  • GZC Donk ontving € 2.500,-
  • DVS '33 ontving € 1.500,-
  • C.V.V. Berkel ontving € 1.000,-
  • Stichting Michael-Wings ontving € 1.000,-

Bekijk alle bedankfilmpjes van deze clubs en verenigingen op ons YouTubekanaal