Winnaars maken reis naar Bonaire

"Deze reis kwam als geroepen"

"We hadden net tegen elkaar gezegd dat we echt wel toe waren aan een weekje zon. Anderhalve week later kregen we bericht van de VriendenLoterij: we hadden een reis gewonnen!" Begin januari hoorden Dick (64) en Agnes (63) uit Waspik het goede nieuws, een paar weken later waren ze op Bonaire. Bij terugkomst spraken we met Agnes over hun reis.

Normaal gesproken kamperen Dick en Agnes ergens in Europa, maar nu kwam een weekje vakantie naar een warm oord als geroepen. Agnes: "Februari bleek een hele goede tijd te zijn om naar Bonaire te gaan, het is er dan heerlijk qua temperatuur. De zon, het licht, de relaxte mensen en de kleuren… het is er prachtig!"

"We startten de dag met een heerlijk ontbijt, gingen iedere dag uit eten", vervolgt ze. "Het eiland is heel overzichtelijk, waardoor we ondanks dat we rustig aan deden, veel hebben kunnen zien. We hebben twee dagen scooters gehuurd en ons begeven in het lokale leven van Bonaire."

Wie heeft die vissen ingekleurd?

Het snorkelen heeft het meeste indruk gemaakt op Dick en Agnes. "We hadden in Europa ook wel eens gesnorkeld, maar daar is alles kleurlozer. Bij Bonaire heb ik mijn ogen uitgekeken. De vissen lijken met penselen ingekleurd! We hebben ze in alle vormen en kleuren gezien."

"Het leuke was dat we met een boot ergens werden afgezet en vervolgens ons door de stroom langs het rif konden laten drijven. We hoefden alleen af en toe ons hoofd boven water te steken om te zien of we al bij de boot waren."

Dick en Agnes vinden Bonaire een aanrader om naartoe te gaan. Gebruind, gezond en met een leeg hoofd, maar vol herinneringen, gingen ze weer terug naar Nederland.

Bekijk de prijzen van deze maand