Maatschappelijk Speler Eredivisie 2015

Wie wordt Maatschappelijk Speler Eredivisie 2015?

Amsterdam, 27 juli 2015 - Ieder jaar verkiest de Eredivisie de Maatschappelijk Speler Eredivisie. Dit jaar zijn Jordan Botaka (sbv Excelsior), Maikel Kieftenbeld (FC Groningen) en Jeroen Zoet (PSV) hiervoor genomineerd. U kunt meebepalen wie de winnaar wordt!

Als Maatschappelijk Partner van de Eredivisie, stelt de VriendenLoterij een geldprijs beschikbaar. De Maatschappelijk Speler Eredivisie wint een bedrag van € 50.000,-, dat besteed wordt aan een sociaal project naar keuze.

Stem op je favoriet

Tot 14 augustus 2015 kunt u stemmen om te bepalen wie de uiteindelijke winnaar wordt. De winnaar van de publieksstemronde krijgt één stem in het juryrapport. Ga naar www.maatschappelijkspeler.nl en breng uw stem uit.

Jordan Botaka

Jordan is erg betrokken bij verschillende maatschappelijke projecten van Excelsior en zet zich hiervoor met veel enthousiasme in. Enkele voorbeelden van projecten zijn: Playing For Success, Excelsior Clinics en Excelsior Schools. Door zijn bewogen levensgeschiedenis kent Jordan Botaka de waarde van maatschappelijke activiteiten en vervult hij een voorbeeldfunctie voor jongeren.

Maikel Kieftenbeld

Maikel is betrokken bij veel projecten en zet zich wekelijks in op maatschappelijk gebied. Hij stopt met name veel energie in de FC Groningen BuurtBattle en is een van de ambassadeurs van Kids United. Dit project heeft een speciaal plekje in zijn hart. Kids United is een voetbalclub voor kinderen met een beperking, met als doel: plezier, voetballen en bewegen, met respect voor elkaar.

Jeroen Zoet

Jeroen zet zich op diverse maatschappelijk gebieden in voor PSV. Niet alleen binnen de club met activiteiten zoals Playing for success en ‘Geef racisme de rode kaart’, maar ook buiten de club is Jeroen maatschappelijk actief als ambassadeur voor Spieren voor Spieren. Jeroen beseft zich als geen ander dat hij als voetballer de mogelijkheid heeft om levens van mensen een positieve wending te geven.

Voetballer van het Jaar Gala 2015

De top drie wordt beoordeeld door een jury bestaande uit: de publiekstem, Deniz Türüç (winnaar 2014), Alex Tielbeke (Directeur Eredivisie CV), Jaap de Groot (Chef sport De Telegraaf) en Michiel Verboven (managing director VriendenLoterij).

Maandag 31 augustus wordt tijdens het Voetballer van het Jaar Gala 2015 bekendgemaakt wie zich Maatschappelijk Speler Eredivisie 2015 mag noemen en de € 50.000,- in ontvangst mag nemen.

Stem op uw favoriete Eredivisiespeler
Lees meer over het Maatschappelijk Partnerschap met de Eredivisie
Lees meer over de Maatschappelijk Spelers Eredivisie