Winnaarsverhaal

Wie goed doet, goed ontmoet!

Amsterdam, 6 juni 2016 - Dennis is dagelijks op pad. Met een collectebus in de hand voor een van de vele goede doelen die hij op die manier steunt. Zo biedt hij toch een helpende hand, want financieel kan hij het niet missen. En nu rinkelt het geld eens voor Dennis zelf.

Dennis (41) won in april € 10.000,- bij de VriendenLoterij! Mét een lot dat hij kocht via een collecteactie voor het Reumafonds. Dennis kan het maar amper geloven. Zeker omdat hij pas een maand geleden is gaan meespelen met de VriendenLoterij. En nu valt hij al in de prijzen.

“Het bedrag komt ontzettend goed van pas!”, vertelt Dennis. “Ik werkte jaren op een binnenvaartschip, maar ben nu al een tijd werkeloos. Daarom vind ik het ook zo fijn om regelmatig als vrijwilliger op pad te gaan met een collectebus.”

Samen langs de deuren

Dennis’ zijn vriendin is werkzaam in de goede doelen-sector, dat draagt zeker bij aan zijn ‘collecthousiasme’. Dennis: “We gaan geregeld samen langs de deuren. Ons dagrecord ligt rond de € 200,-!”

Veel van de goede doelen waar Dennis voor collecteert, worden ook gesteund door de VriendenLoterij: KWF Kankerbestrijding, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK), het Longfonds en de Hartstichting bijvoorbeeld. Die laatste heeft voor Dennis een speciale betekenis: “Mijn pa heeft hartklachten. Ik hoop dat door hun onderzoek levens kunnen worden gered.”

Wie goed doet…

En nu is het Dennis zelf die in de prijzen valt. Het gezegde ‘wie goed doet, goed ontmoet’ lijkt helemaal van toepassing op Dennis. “Financieel kan ik het niet missen om alle goede doelen te steunen die ik wil. Daarom vind ik het fijn om op deze manier een helpende hand te bieden. En dat ik nu door mijn deelname aan de VriendenLoterij het Reumafonds steun én zelf € 10.000,- win, is natuurlijk helemaal geweldig!”

Nieuw huisje

Een bestemming voor zijn prijs heeft Dennis al. “Ik ben net verhuisd van Den Helder naar Enschede om dichter bij mijn vriendin te wonen. Mijn nieuwe huisje kan wel een nieuwe vloer en meubels gebruiken. Nu kunnen mijn vriendin en ik samen de straten van Enschede veroveren met de collectebus!”

Bekijk de prijzen van deze maand