Rinie Nationaal Ouderenfonds

Wens Rinie komt uit op Nationale Ouderendag

6 oktober 2017 - Rinie Veenman (72) heeft haar hele leven al grote bewondering gehad voor paarden. Maar erop rijden, daar kwam het nooit van. Daarom stuurde ze een wens in voor Nationale Ouderendag: rijden op een groot paard. Mede dankzij uw deelname kwam Rinie's droom uit.

Vandaag komen duizenden vrijwilligers in actie. Samen met het Nationaal Ouderenfonds zetten zij, mede dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij, ouderen in het zonnetje. Want op Nationale Ouderendag, ieder jaar op de eerste vrijdag in oktober, laten zij de wensen van duizenden ouderen uitkomen.

“Ik heb een jaar lang alleen maar binnen gezeten”

Na 47 jaar huwelijk overleed Rinies echtgenoot. Inmiddels al bijna 6 jaar geleden, maar het verdriet is nog groot. “Na zijn overlijden was ik ineens helemaal alleen. Ik heb een jaar lang alleen maar binnen gezeten."

Rinie vervolgt: "Op een gegeven moment vonden mijn dochters het genoeg. Ze sleepten me mee naar buiten. ‘Het is nu klaar mam’, zeiden ze. ‘Pap is dood en je krijgt hem hier niet mee terug’. Ik moest even een drempel over, maar helemaal alleen zitten, daar kan ik echt niet meer tegen.”

Droom komt uit

“Ik had nooit gedacht dat iemand mijn wens wat zou vinden. Dit is zo mooi, echt top. Manege de Gagel in Maarssen heeft ook zo’n schitterend paard voor me uitgekozen, en zo rustig! Ik heb moeite om mijn tranen in te houden, dat ik dit nog mee mag maken. Ik heb straks heel wat te vertellen aan mijn dochters! Had mijn man dit ook maar meegemaakt.”

Het Nationaal Ouderenfonds en de VriendenLoterij

Sinds 2002 ontvangt het Nationaal Ouderenfonds een bijdrage van de VriendenLoterij om projecten en activiteiten te organiseren voor kwetsbare ouderen in Nederland. Inmiddels heeft het Nationaal Ouderenfonds dankzij alle deelnemers een totale bijdrage ontvangen van € 15,2 miljoen.

Lees hier meer over het Nationaal Ouderenfonds