“We zijn nog nooit op vakantie geweest”

19 oktober 2016 - Het is begin oktober en de landelijke actie VriendenLoterij PrijzenMarathon Spieren voor Spieren is net op zijn eind. Dat betekent: tijd om de hoofdprijs uit te delen! Raymond uit Den Helder is één van de gelukkigen en kan zijn ogen niet geloven als hij een bedrag met vijf nullen uit de envelop ziet komen. Raymond: “De cijfers bleven maar verschijnen!”

“We werden gebeld of we voor een ‘prijsje’ naar Amsterdam wilden komen”, vertelt Raymond (39) bovenop een Amsterdams dakterras. Het is deze plek waar VriendenLoterij-ambassadeur Gerard Joling begin oktober Raymond en zijn vriendin Amanda het nieuws van hun leven bezorgt.

Zenuwachtig

“Op tv zie je vaak dat zo’n prijs over meerdere winnaars wordt verdeeld. Maar bij aankomst bleken er daar geen andere winnaars aanwezig te zijn! Alleen Amanda en ik stonden daar. Toen werd het wel heel spannend. Ondertussen maakte Gerard Joling wat grapjes, maar ik was zo zenuwachtig. Alles ging langs me heen. En toen werd de cheque langzaam uit de envelop gehaald. Wat ik toen zag, was niet te bevatten.”

Half miljoen euro rijker

“500.000 euro! De cijfers bleven maar verschijnen”, vertelt Raymond uitgelaten. “Ik kon het niet geloven: we hebben een half miljoen euro gewonnen! Het geld komt zo goed van pas. De timing kon niet beter. We hebben een zware periode achter de rug. Dit bedrag neemt een hoop zorgen weg.”

Vakantie en een koophuis

Maar met zo’n bedrag blijft er ook plek over voor langgekoesterde dromen. Raymond: “We zijn nog nooit op vakantie naar het buitenland geweest. Dat kan nu! Mijn roots liggen in Indonesië, maar ik ben daar zelf nog nooit geweest. Nu kan ik er naar toe op reis en het hele gezin meenemen! Dat lijkt me fantastisch." En dat het dromen nu zelfs een stukje groter kan, begint Raymond zich langzaam te beseffen: “Nu kan ik eindelijk eens beginnen met rijlessen. En misschien kunnen we nu zelfs wel gaan kijken naar een leuk koophuis.”

Bekijk de prijzen die u deze maand kunt winnen