Caroliene en Gert uit Nunspeet

"We hebben elkaar even geknepen"

Amsterdam, 7 januari 2016 - Onder het mom van een meet & greet met André van Duin en Irene Moors, werden Gert en Caroliene naar het DeLaMar Theater in Amsterdam gelokt. Maar voor ze het wisten stond het echtpaar uit Nunspeet met een cheque van maar liefst € 166.666,- in hun handen! Gert: "Dankzij dit geld kan mijn vrouw nu zonder zorgen geopereerd worden."

Gert en Caroliene spelen sinds begin dit jaar mee met de VriendenLoterij. "Het lot heb ik aangeschaft toen ik met mijn zoon naar een wedstrijd van Vitesse ging", vertelt Gert. "Bij het stadion kreeg ik meteen een mooie wedstrijdsjaal en het lot draagt iedere maand bij aan onze club. Een super leuk initiatief!"

Addertje onder het gras

Niet alleen leuk voor de club, ook leuk voor Gert. Zo bleek afgelopen maand wel in het DeLaMar Theater. Gert en zijn vrouw Caroliene zouden ‘zogenaamd’ een speciale ontmoeting hebben met André van Duin en Irene Moors, gezichten van de VriendenLoterij PrijzenMarathon. Gert: "Toen we de uitnodiging kregen voor een geheel verzorgde middag in Amsterdam, dacht ik al wel dat er een addertje onder het gras zat. Onderweg naar Amsterdam moesten mijn vrouw en ik onze fantasie een beetje in bedwang houden."

Onwerkelijk bedrag

Maar dat bleek niet nodig, want Gert en Caroliene wonnen € 166.666,-! "Je bent al snel aan het dromen over een geldprijs van € 25.000,-. Toen we de enveloppe openden, hebben we elkaar wel even geknepen: € 166.666,-. Zo’n onwerkelijk bedrag!", lacht Gert.

Geld voor operatie

Zeker voor Caroliene komt de prijs als geroepen, vertelt Gert: "Mijn vrouw kan nu zonder zorgen haar werk voor een paar maanden stopzetten om geopereerd te worden. Die luxe hebben we nu. Dat is ontzettend fijn."

Samen € 1 miljoen

Gert en Caroliene waren niet de enige winnaars die op deze mooie decemberdag wonnen. Maar liefst vijf andere deelnemers van de VriendenLoterij namen die dag eenzelfde cheque in ontvangst. Samen goed voor € 1 miljoen. Gert: "Erg leuk dat iedereen op hetzelfde moment, hetzelfde bedrag won. We hebben het goed met elkaar gevierd."

Bekijk alle prijzen van deze maand