Peter uit Eindhoven wint € 100.000,-

“Wat heeft die ook alweer gezongen?”

Amsterdam, 29 juli 2016 - Oh jee, nu zal je het hebben!“, dacht Peter uit Eindhoven toen VriendenLoterij-ambassadeur Wolter Kroes hem verraste tijdens zijn werk als revalidatiearts in het revalidatiecentrum. “Wat heeft die ook alweer gezongen?”, spookte kort door zijn hoofd, totdat Wolter een cheque van € 100.000,- tevoorschijn toverde. Toen viel Peters mond open van verbazing.

Een loterij waar je zelf kunt kiezen voor welk goed doel je meespeelt. Dat leek Peter wel wat, daarom doet hij al een aantal jaar met de VriendenLoterij mee. Hij kiest ervoor om maandelijks met de helft van zijn lotprijs het Revalidatiefonds te steunen.

Peter wordt verrast door Wolter

Met een lot een steentje bijdragen

Peter: “Ik werk in de revalidatie en daarom weet ik hoeveel geld er nodig is voor projecten en onderzoeken. Het is prachtig dat ik hier door mijn deelname aan de VriendenLoterij een steentje aan kan bijdragen.”

Ook draagt Peter Fonds Gehandicaptensport een warm hart toe. “Als revalidatiearts maak ik mij in de dagelijkse praktijk ervoor hard dat iedere patiënt die aan het revalideren is kennismaakt met sport en beweging. Er zijn eigenlijk geen lichamelijke handicaps waarmee niet gesport kan worden!”

Ook het goede doel wint

Niet alleen het Revalidatiefonds en Fonds Gehandicaptensport winnen dankzij de deelname van Peter aan de VriendenLoterij. Ook hijzelf is inmiddels € 100.000,- rijker. Peter: “Ik ben nu overgeschakeld van ‘Joepie, wat een mooie prijs!’ naar ‘Hoe ga ik deze prijs op een verantwoorde manier uitgeven?'.

Een nieuwe racefiets komt er sowieso en misschien ook een nieuw horloge. En ik ga de kinderen wat toestoppen, maar dat weten ze nu nog niet. Eerst gaan mijn vrouw en ik drie weken op vakantie, dus dan hebben we alle tijd om verder na te denken over wat we met het geld gaan doen!”

Bekijk de prijzen van deze maand