VV De Zwaluw wint extra prijs Nationale Belweken

VV De Zwaluw wint tweede prijs Nationale Belweken

Amsterdam, 17 maart 2015 – Voetbalvereniging De Zwaluw uit Oeffelt werd zondag door de VriendenLoterij verrast met een cheque van € 5.000,-. De club was één van de succesvolste deelnemers aan de Nationale Belweken, een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen.

Peter Coenen, voorzitter van VV De Zwaluw: "We zijn erg blij met de tweede prijs van de Nationale Belweken. Het bedrag van VriendenLoterij is een geweldige verrijking voor de club. We zullen onder meer de douches gaan vervangen."

Nationale Belweken VriendenLoterij

Tijdens de Nationale Belweken in oktober en november 2014 belden bijna 200 clubs en verenigingen in Nederland mede-clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De belactie van VV De Zwaluw leverde de club maar liefst 277 loten op. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas. Als de 277 loten een jaar blijven meespelen, dan kan VV De Zwaluw € 25.068,- bijschrijven aan de clubkas. En de clubleden maken als deelnemers van de VriendenLoterij maandelijks kans op grote (geld)prijzen.

Extra prijs voor de meeste loten

De VriendenLoterij verdeelt na de Nationale Belweken in totaal € 25.000,- onder 10 clubs en verenigingen waar na drie maanden nog de meeste loten voor meespelen. VV De Zwaluw ontving de tweede prijs van€ 5.000,-. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de Nationale Belweken genereren.

Lees meer over het steunen van clubs en verenigingen