Team Gymnastiek, vlnr: Chantal, Rianka, Vickey en Mark. Team Gymnastiek, vlnr: Chantal, Rianka, Vickey en Mark.

VriendenLoterij wenst Team NL succes op de Special Olympics!

Amsterdam, 21 juli 2015 - Vandaag reizen 65 Nederlandse topsporters af naar de Special Olympics World Games 2015 in Los Angeles. Maandenlange voorbereidingen hebben ervoor gezorgd dat Team NL de strijd aangaat met teams van over de hele wereld.

Team NL zal in dertien takken van sport hun talent en vaardigheden laten zien. Onze speciale aandacht gaat uit naar het team op het onderdeel gymnastiek. Zij gaan net als hun grote voorbeeld Epke Zonderland strijden voor de gouden medaille. Natuurlijk zal het niet alleen gaan om het leveren van een topprestatie. Het is al een prachtig doel op zich om mee te doen aan een Olympisch toernooi en plezier te hebben in het sporten.

Fit en vol zelfvertrouwen

Dankzij onze deelnemers ontving Fonds Gehandicaptensport een fantastisch bedrag voor de Special Olympics. Hiermee zijn de VriendenLoterij en Fonds Gehandicaptensport een van de hoofdfinanciers van dit evenement.

Fonds Gehandicaptensport organiseert en steunt sportevenementen voor mensen met een beperking. Zo worden de sporters niet alleen mentaal en lichamelijk fitter, het geeft hen ook ontzettend veel zelfvertrouwen.

Special Olympics World Games

Voor de sporters is het de kers op de taart van hun sportcarrière om deel te nemen aan de World Games.  Van 25 juli tot 3 augustus komen 7.000 sporters uit 170 landen uit op hun discipline. De Special Olympics zijn uitgegroeid tot s'werelds grootste sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking die elke vier jaar georganiseerd worden.

De VriendenLoterij wenst alle sporters veel succes!

Lees meer over Fonds Gehandicapten Sport