Meer dan handen vrijwilligersprijs

VriendenLoterij introduceert Passieprijs

Amsterdam, 14 november 2014 – Dit jaar reikt de VriendenLoterij voor het eerst een bijzondere prijs voor vrijwilligers uit, namelijk de VriendenLoterij Passieprijs. Twee winnaars mogen straks de prijs in ontvangst nemen, in de categoriëen landelijke en lokale/regionale vrijwilligersprojecten.

De Passieprijs is onderdeel van de jaarlijkse Meer dan handen vrijwilligersprijzen, een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hiermee krijgen organisaties de mogelijkheid om inspirerende voorbeelden in het zonnetje te
zetten.

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven. Zo kunnen zij voluit meedoen in de samenleving. Ook steunt de VriendenLoterij mensen die een bijdrage willen leveren aan de maatschappij.

Deze vrijwilligersprijzen steunt de loterij dan ook van harte. Daarbij is ook de Passieprijs in het leven geroepen om twee vrijwilligers die van onschatbare waarde zijn te belonen. De winnaars ontvangen prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de VriendenLoterij.

Genomineerden

Voor de Passieprijs zijn zes vrijwilligers genomineerd uit de in totaal 690 inschrijvingen voor vrijwilligersprijzen. Hieronder een overzicht van de genomineerden:

 • Marien Boonman – Speelhof Hoogerzael

  Dankzij het werk-leerproject waar Marien zich voor inzet, kunnen cliënten van Orionis aan de slag bij het speelhof. Het project wordt door vrijwilligers van Hoogerzael zelf gedragen.

 • Oshin van der Hansz – Stichting Sistah Project M.I.S.S.

  Als oprichtster legt Oshin haar ziel en zaligheid in het project M.I.S.S. Met dit project geeft Oshin meiden tussen de 10 en 13 jaar een extra steuntje in de rug door ze te begeleiden in de ontwikkeling tot jongvolwassen vrouw.

 • Annelies Degenkamp – Stichting Gips Spelen & Leren

  Annelies weet met haar project ‘Uit je stulp met wat hulp’ nieuwe vrijwilligers te enthousiasmeren en te werven voor de stichting.

 • Fred IJpma – Project ‘Wat Nou Anders'

  De energie spat er vanaf bij Fred IJpma! Naast zijn gewone baan zet Fred zich ook voor de volle 100 % in voor ‘Wat Nou Anders’. Hiermee brengt hij mensen uit het bedrijfsleven en jongeren met een onzichtbare beperking samen.

 • Babs van Geel - Stichting EET met je hart

  Wat begon als een fotodocumentaire over eenzaamheid en ouderdom, ontwikkelde zich tot een hartverwarmend project. Met het project ‘EET met je hart’ organiseert Babs ontmoetingen voor eenzame ouderen, zoals brunches en boottochtjes.

 • Jeannette Groenewoud - Theaterfestival Vuurol

  Jeannette is de drijfveer achter het Theaterfestival Vuurol. Haar aanstekelijke liefde voor het theater, maakt dat het openluchtfestival nu enorm succesvol is.

Voorlopig zullen deze genomineerden nagelbijtend op het puntje van hun stoel zitten. Op 8 december verlost de jury, voorgezeten door Annemarie Jorritsma, deze zes vrijwilligers uit de spanning en worden de winnaars bekendgemaakt.

Lees meer over de Meer dan handen vrijwilligersprijzen