2 december 2019 - Kimberley (13) is helemaal gek van ADO Den Haag. Het liefst gaat ze iedere dag naar school in het shirt van haar favoriete club. Een jaar lang voetballen voor ADO Den Haag, waarbij ze zelfs een balletje trapt met aanvoerder Aaron Meijers, is een droom die uitkomt!

Kimberleys kamer hangt vol met ADO-posters en ze droomt ervan om in een vrouwenelftal te spelen, bij ADO uiteraard. Kimberly is verstandelijk beperkt waardoor het lastig is om bij een reguliere voetbalvereniging te spelen.

Gymleraar Remco kent de thuissituatie van Kimberley maar al te goed. Daarom heeft hij haar opgegeven voor G-Storks, het G-voetbal team van ADO Den Haag.

Kimberley en haar teamgenootjes mogen een jaar lang namens de club meedoen aan diverse wedstrijden en toernooitjes. Daarnaast krijgen ze net zoals de echte profs een contract aangeboden vanuit de club en lunchen ze samen met de selectie. Recent kreeg Kimberley bezoek van haar held Aron Meijers, die op zijn beurt erg trots was dat zijn club ADO zich inzet voor kinderen als Kimberley.

Maatschappelijk partner van de Eredivisie

Sinds 2005 is de VriendenLoterij Maatschappelijk Partner van de Eredivisie. Deze video maakt onderdeel uit van een 25-delige videoreeks die gaat over de maatschappelijke betrokkenheid van de Eredivisieclubs. In deze videoserie staan we stil bij enkele mooie maatschappelijke acties van de Eredivisieclubs.

Steun jouw favoriete Eredivisieclub

Als deelnemer van de VriendenLoterij kun je jouw favoriete Eredivisieclub steunen met je deelname. De helft van je lotprijs gaat namelijk direct naar de jeugdopleiding en naar de maatschappelijke projecten van de club.Ga naar vriendenloterij.nl/goud, speel mee voor jouw favoriete club en maak direct kans op €25.000,-.

Lees meer over het Maatschappelijk Partnerschap met de Eredivisie