11 november 2019 - Oud-profvoetballer Kees (73) heeft alzheimer. Het project Willem II Football Memories is een belangrijk lichtpunt in zijn leven. In het Koning Willem II stadion haalt hij voetbalherinneringen op met onder meer Martin van Geel, algemeen directeur van de voetbalclub.

Voetbal als verbindende factor om eenzaamheid en beginnende dementie bij ouderen te bestrijden: Football Memories is een groot succes. Het bijzondere project heeft als doel het geheugen te prikkelen van (beginnende) dementerenden. Een keer in de twee weken gaat Kees met zijn zoon naar Football Memories. “Mijn vader leeft dan helemaal op”, vertelt de zoon van Kees.

In het stadion van Willem II gaan ouderen het gesprek aan over vroeger. Spelersfoto’s, boeken, vaantjes, sjaaltjes en andere memorabilia moeten de herinneringen aanwakkeren. Martin van Geel vindt het fantastisch dat Football Memories geïntroduceerd is. “Mensen die dement zijn, halen we hiermee uit hun isolement.”

Maatschappelijk partner van de Eredivisie

Sinds 2005 is de VriendenLoterij Maatschappelijk Partner van de Eredivisie. Deze video maakt onderdeel uit van een 25-delige videoreeks die gaat over de maatschappelijke betrokkenheid van de Eredivisieclubs. In deze videoserie staan we stil bij enkele mooie maatschappelijke acties van de Eredivisieclubs.

Steun jouw favoriete Eredivisieclub

Als deelnemer van de VriendenLoterij kun je jouw favoriete Eredivisieclub steunen met je deelname. De helft van je lotprijs gaat namelijk direct naar de jeugdopleiding en naar de maatschappelijke projecten van de club.Ga naar vriendenloterij.nl/goud, speel mee voor jouw favoriete club en maak direct kans op €25.000,-.

Lees meer over het Maatschappelijk Partnerschap met de Eredivisie