Villa Pardoes ontvangt € 515.000,- van de VriendenLoterij

Bijdrage bestemd voor een deel van de verbouwing en uitbreiding van de Villa

Amsterdam, 11 februari 2015 – De VriendenLoterij maakte woensdag tijdens haar jaarlijkse Goed Geld Gala bekend dat er in 2015 een recordbedrag van € 50,7 miljoen gaat naar goede doelen, (sport)clubs en verenigingen in Nederland. En dat allemaal dankzij de 500.000 VriendenLoterij-deelnemers die iedere maand de helft van hun lot doneren aan het goede doel.

Villa Pardoes ontvangt een eenmalige schenking van de VriendenLoterij van € 515.000. Met deze bijdrage kan een deel van de verbouwing en uitbreiding van de Villa worden gerealiseerd. Villa Pardoes biedt jaarlijks 400 gezinnen met ernstig zieke kinderen een onbezorgde week vakantie. Binnen de huidige capaciteit kan de Villa niet alle gezinnen die hier gebruik van willen maken ontvangen. Gezinnen moeten soms 5 á 6 maanden wachten, tijd die er niet altijd is voor de zieke kinderen.

De wens is om de capaciteit vanaf 2015, het jubileumjaar, structureel uit te breiden naar 600 gezinnen. Met de bijdrage van de VriendenLoterij worden de ruimtes rond de huisjes aangepast zoals de snoezelkamer, de loungeruimte, de chillruimte en de centrale keuken. Naast Villa Pardoes ontvingen 46 gezondheids- en welzijnsfondsen en 3.200 (sport)clubs en verenigingen in Nederland een schenking van de VriendenLoterij.