True Blue Delft

Vier tips: bijzonder dagjes weg dankzij bijzondere mensen

Een kopje koffie drinken in het weekend of er op uit voor een lekkere lunch. Iedereen heeft zo z’n vaste adresjes. Maar wist u dat het in Nederland ook barst van de horecagelegenheden met een bijzonder verhaal? Met de bijdrage van onze deelnemers steunt Stichting DOEN bijzondere ondernemingen.

Deze ondernemingen bieden een dagbesteding aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. En dat is win-win: u een leuke middag, zij meer werkervaring. We zetten vier tips met de meest bijzondere horecagelegenheden voor u op een rij.

Amsterdam: Restaurant Freud

Restaurant Freud

Combineer liefde voor lekker eten met aandacht voor mensen, dan kom je uit bij Restaurant Freud. Restaurant Freud in Amsterdam-West biedt mensen met een psychiatrische achtergrond zinvol werk en een opleiding in de horeca. En dat is niet alleen heel mooi, maar ook erg lekker.

Naast overheerlijke én betaalbare gerechten is de aandacht hartverwarmend. Dat vinden de bezoekers en ook restaurantgids IENS. Freud is daarom voor het tweede jaar op rij uitgroepen tot een van de meest geliefde restaurants in Amsterdam. Reserveren? Snel doen, want zoals ze zelf zeggen: “Je moet wel gek zijn, als je hier niet gaat eten!”

Lees meer over Restaurant Freud

Delft: True Blue Delft

True blue delft

True Blue Delft is een multifunctionele winkel; met een fotostudio, tearoom en ambachtelijke souvenirwinkel ineen. En dat alles in gezellige Delftse sferen. Bij True Blue Delft word je geholpen door mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking met een psychiatrische achtergrond. Een kwetsbare doelgroep, die door onvoldoende zelfredzaamheid niet in staat is te participeren in de samenleving.

Bij True Blue Delft kunnen deze mensen aan de slag op verschillende werkplekken waardoor zij werknemers- en vakvaardigheden leren ontwikkelen. Voor een traditionele fotoshoot in Delftse klederdracht bent u hier absoluut aan het juiste adres. Leuk voor een familie- of bedrijfsuitje!

Lees meer over True Blue Delft

Tilburg: Prins Heerlijk

Voor fairtrade koffie, verse vruchtendrankjes, mooi gebrouwen bier en kwaliteitswijnen moet je bij Prins Heerlijk in Tilburg zijn. Prins Heerlijk is een lunch café en restaurant gelegen in een monumentale villa in het centrum van Tilburg. 25 jongeren met een verstandelijke beperking krijgen er de kans om leerwerkervaring op te doen.

Maar ook heeft Prins Heerlijk een kleine supermarkt en bezorgdienst waar jongeren werkervaring op kunnen doen. Bij Prins Heerlijk laten ze zich inspireren door de seizoenen en kan je verse ingrediënten verwachten, liefst biologisch en zoveel mogelijk streekproducten.

Lees meer over Prins Heerlijk

Amsterdam: Soupalicious

Soupalicious Amsterdam

Bij Soupalicious op Amsterdam Sloterdijk kun je terecht voor biologische maaltijdsoepen, mooie salades en knisperende sandwiches. Alles wordt gemaakt door een chefkok op Michelinsterrenniveau en een team toegewijde mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij bereiden de soepen met verse restgroenten die na de oogst overblijven op het land.

Soupalicious heeft een geweldig terras van 400 m2 en het restaurant een gelikte inrichting van verschillende Nederlandse ontwerpers. Van elk besteld kopje Soupalicious gaat een deel naar het project Souprise, een initiatief in samenwerking met Voedselbanken Nederland. Zo krijgen mensen die het krap hebben in Nederland wekelijks een lekkere en gezonde maaltijd. In 2015 hoopt Soupalicious nog twee vestigingen te openen.

Lees meer over Soupalicious

Lees meer over Stichting DOEN