Dirk Kuyt Foundation Kampioenendag

Vera is Nederlands Kampioen rolstoelhandbal

19 juni 2018 - Vera Enthoven, 22 jaar oud, werd tijdens de Dirk Kuyt Foundation Kampioenendag met haar team Quintus gehuldigd als beste rolstoelhandbal team van Nederland. Mede dankzij uw steun organiseert de Dirk Kuyt Foundation meer toernooien voor jongeren met een beperking, zoals Vera.

Op haar 6e begon Vera met handballen. Fanatiek als ze is, vond ze het heerlijk om in een sporthal te zijn en met een team te strijden voor de overwinning. Helaas zorgde haar beperking er drie jaar geleden voor dat ze haar geliefde sport niet meer kon uitoefenen.

Gelukkig was daar het rolstoelhandbal! Bij toeval werd dit bij haar club Quintus ook aangeboden. Nu speelt Vera in een leuk gemixt team van jong en oud bij haar oude club. Met jongens en meisjes door elkaar, valide en invalide!

Nederlands Team

Vera is in de afgelopen drie jaar al één keer Europees Kampioen rolstoelhandbal geworden in 2016 en speelt momenteel nog steeds in de selectie van het Nederlands Team. “We zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor het EK 2018 in Portugal aan het einde van dit jaar. Er moeten nog vier mensen afvallen, dus ik weet nog niet of ik mee mag, maar ik wil natuurlijk heel graag!

Ik ben heel blij met de financiële ondersteuning vanuit de Dirk Kuyt Foundation. Omdat we zo meer toernooien kunnen organiseren, waardoor meer mensen kunnen meedoen en we steeds beter worden van elkaar!”

Lees meer over de Dirk Kuyt Foundation

Eredivisie
* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.