Van der Sar Foundation wint prijs

Amsterdam, 19 mei 2014 – De Edwin van der Sar Foundation ontvangt dit jaar de Majoor Bosshardt Prijs. De prijs is afgelopen zaterdagavond uitgereikt aan Edwin en Annemarie van der Sar, tijdens het Kunst & Theater Gala van het Leger des Heils.

Annemarie van der Sar zei tijdens de uitreiking ontzettend blij te zijn met de prijs. "Het geeft ons de kracht om door te gaan met waar we mee bezig zijn."

Hersenletsel
De Edwin van der Sar Foundation is opgericht door Edwin van der Sar en zijn vrouw Annemarie. De stichting realiseert beweegprojecten voor mensen met hersenletsel. Beweging zorgt voor herstel van de hersenfuncties, creëert zelfvertrouwen en sociaal contact. De doelstelling van de stichting is gebaseerd op het feit dat het gezin Van der Sar aan den lijve heeft ondervonden wat de invloed van een hersenbeschadiging kan zijn.

Onder de indruk
De jury van de Majoor Bosshardt prijs is onder de indruk van de persoonlijke ervaring van de Edwin van der Sar Foundation en de wijze waarop die wordt gebruikt om anderen te stimuleren. Daarmee tonen Edwin (oud-doelman van Ajax, Juventus, Fulham en Manchester United én met 130 interlands recordinternational) en Annemarie oprechte interesse in mensen die kwetsbaar zijn geworden na hersenletsel.

Eigen kracht
Door hun zelfvertrouwen te bevorderen, worden deze mensen in staat gesteld om op eigen kracht een sterkere positie in de samenleving in te nemen. Hiermee handelt de Foundation in overeenstemming met de principes van Majoor Bosshardt en is zij een terechte winnaar van de prijs.

Voorbeeld van onbaatzuchtigheid
De Majoor Bosshardt Prijs is ingesteld om het leven en het werk van majoor Bosshardt te blijven gedenken. Zij was een voorbeeld van onbaatzuchtigheid, liefde voor mensen en betrokkenheid bij de samenleving. Eerdere winnaars van de prijs zijn onder meer Sander Kramer, Prinses Laurentien, Lucille Werner, Marco Borsato en Erica Terpstra.

De VriendenLoterij is al sinds de oprichting in 2012 partner van de Edwin van der Sar Foundation. Dankzij de steun en bijdrage van o.a. de deelnemers van de Vriendenloterij is de Edwin van der Sar in staat haar projecten te ontwikkelen en financieren.