Uitreiking van de cheques door Nathan Rutjes

26 oktober 2016 - Nathan Rutjes is tijdens het voetballer van het jaar gala benoemd tot Maatschappelijk Speler Eredivisie 2016. De prijs is een initiatief van de Eredivisie en de VriendenLoterij. Rutjes ontvangt naast de eervolle vermelding ook een cheque van €50.000,-, beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij.

De verdeling

Het bedrag wordt voor de helft besteed aan een nieuw gezondheidsproject ‘Roda JC Op Gezond Gewicht‘ van stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij. De overige € 25.000,- verdeelt Rutjes over Make-A-Wish Nederland, de CliniClowns, de afdeling Neonatologie van het Maastricht UMC+ en het Jeugdsportfonds Limburg.

Speciaal plekje

De afdeling Neonatologie van het Maastricht UMC heeft een speciaal plekje in Nathans hart. "Dit is voor mij een hele bijzondere plek, omdat ik een zoontje heb die te vroeg geboren is. We zijn door dit ziekenhuis fantastisch opgevangen, en ik heb altijd in mijn achterhoofd gehouden dat als ik ooit de kans zou krijgen om iets terug te doen voor dit ziekenhuis, ik dat zeker zou doen.

Bekijk de video om te zien hoe Nathan de goede doelen verrast met de cheques.

Lees meer over de Maatschappelijk Speler Eredivisie 2016