Tom Beugelsdijk winnaar MSE 2017

Tom Beugelsijk Maatschappelijk Speler Eredivisie 2017

22 augustus 2017 - Tom Beugelsdijk van ADO Den Haag is verkozen tot Maatschappelijk Speler Eredivisie 2017. Op het Gala Voetballer van het Jaar ontving de 27-jarige verdediger de prijs uit handen van zijn moeder. Beugelsdijk mocht naast een trofee ook een cheque ter waarde van 50.000,- in ontvangst nemen. Deze cheque wordt aangeboden door de VriendenLoterij.

De helft van dit bedrag wordt door de maatschappelijke afdeling van zijn club, ADO Den Haag in de Maatschappij, ingezet om inwoners binnen de regio Haaglanden meer in beweging te krijgen.

De andere helft doneert Beugelsdijk o.a. aan het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag en de Haagse Hoed. Dat is onderdeel van de Daniel den Hoed Stichting, voor meer wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Tom Beugelsdijk: "Ik vind het geweldig om te zijn uitgeroepen tot Maatschappelijk Speler Eredivisie en hierdoor geld te kunnen doneren aan projecten die zich inzetten voor de gezondheid van kinderen. Als ik op deze manier ondersteuning kan bieden aan het zieke kind en zijn of haar ouders, dan doe ik dat graag.”

Michiel Verboven, Managing Director VriendenLoterij: "Als Maatschappelijk Partner van de Eredivisie willen wij de Eredivisieclubs en spelers stimuleren hun voorbeeldrol in de maatschappij te pakken. Tom Beugelsdijk is echt een sociaal ambassadeur voor het voetbal."

Verboven vervolgt: "Zo bezoekt hij scholen om gezonde voeding te promoten, zet zich in om pestgedrag en racisme te bestrijden en is actief op G-toernooien waar jongeren met een beperking kunnen sporten.”

Maatschappelijk Speler Eredivisie

De prijs voor Maatschappelijk Speler Eredivisie wordt jaarlijks door de Eredivisie en VriendenLoterij uitgereikt aan een speler die zich op een bijzondere manier inzet voor de maatschappij. Sergio Padt (FC Groningen) en Morten Thorsby (sc Heerenveen) waren ook in de race voor de titel. De verdediger van ADO Den Haag kreeg zowel de meeste stemmen van de vakjury als van het Nederlandse publiek.

Lees meer over het Maatschappelijk Partnerschap met de Eredivisie