Uitreiking prijzen door Tom Beugelsdijk

Tom Beugelsdijk deelt de prijzen uit

8 november 2017 - In augustus werd Tom Beugelsdijk tijdens het Gala Voetballer van het Jaar verkozen tot 'Maatschappelijk Speler Eredivisie 2017'. Aan deze titel hangt ook een cheque ter waarde van € 50.000,-, beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij.

Tom is nog steeds vereerd: “Eigenlijk vind ik het normaal dat je je als mens inzet voor de maatschappij. Dat heb ik van mijn moeder meegekregen; maak het verschil, doe wat je kunt. En nu mag ik dankzij deze prijs goede doelen verrassen met een mooi geldbedrag, dat is toch geweldig.”

High fives én gemopper

De helft van het bedrag zet de stichting ADO Den Haag in de Maatschappij in om inwoners binnen de regio Haaglanden meer in beweging te krijgen. De andere helft mag Tom verdelen over een aantal goede doelen naar keuze. Zo kregen Stichting Mima de Niet en De Held al een cheque uit handen van Tom en gaf hij € 2.000,- aan het ADO G-voetbalteam.

“Tijdens het jaarlijkse G-voetbaltoernooi heb ik de hele middag high fives en knuffels uitgedeeld, maar ik werd ook flink uitgefoeterd door mijn gelegenheidsteamgenoten als ik een bal verkeerd schoot”, grijnst Tom. “Alsof het Champions League finale is!”

Juliana Kinderziekenhuis

Afgelopen maandag bezocht Tom het Juliana Kinderziekenhuis, waar hij het restant van het geldbedrag uitreikte en verdeelde over het Juliana Kinderziekenhuis, Stichting Bewegen tegen kanker en Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (Support Casper).

“Ik vind het erg belangrijk dat er via de Haagse Hoed zoveel mogelijk geld op tafel komt voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut”, aldus Tom.

Tom als ambassadeur

Hij schonk € 3.000,- aan de Haagse Hoed, onderdeel van de Daniel den Hoed Stichting, waar Tom ambassadeur van is. Robert Medenblik is één van de grondleggers van de Haagse Hoed: “Als we hem nodig hebben, is hij er altijd voor ons.”

Robert vervolgt: “Hij doet alles allemaal belangeloos en recht uit zijn hart. Dat hij ons nu ook nog dit mooie geldbedrag schenkt, is echt geweldig. We zijn er super blij mee en trots dat Tom onze ambassadeur is.”

Lees hier meer over de uitreiking Maatschappelijk Speler Eredivisie 2017Lees meer over het Maatschappelijk Partnerschap met de Eredivisie