VVV-Venlo StreetLeague

“StreetLeague brengt jong en oud samen en zorgt voor begrip”

17 januari 2018 - VVV-Venlo was één van de eerste betaald voetbal organisaties in Nederland die zich in 2008 projectmatig ging bezighouden met maatschappelijke activiteiten. Een van deze projecten is de VVV-Venlo StreetLeague, een initiatief dat mede mogelijk wordt gemaakt door de VriendenLoterij.

Wederzijds begrip

Ivor Straetemans is projectmanager bij VIA VVV, de maatschappelijke tak van VVV-Venlo: “De StreetLeague begon ooit met vier teams, inmiddels hebben we vijfentwintig deelnemende teams in de wijken.”

“Vooraf toetsen wij altijd eerst wat er leeft in een wijk. Een veelgehoorde klacht van oudere bewoners is dat ze niet langs een groepje ‘hangjongeren’ durven te lopen op straat. Door jonge mensen klusjes te laten doen voor ouderen of hen samen te brengen bij een straatvoetbaltoernooi wordt een stuk onbegrip weggehaald. Deze ontmoetingen blijken zeer waardevol en is er meer respect aan béide kanten.”

Voor jong en oud

“Als voetbalclub wil je iets teruggeven aan de regio die zo belangrijk voor ons is, want als club ben je nauw verbonden met je regio. Daarnaast willen we de spelers van VVV-Venlo laten zien dat er meer in het leven is dan alleen voetbal. Waar vroeger incidenteel een bezoek aan een ziekenhuis door ons eerste team werd afgelegd, wordt dit nu door de gehele club, gestructureerd opgepakt.”

Dit wordt beaamt door Torino Hunte, vleugelspits van VVV: “Naast het bezoek aan een ziekenhuis heeft de club ook projecten gericht op kinderen van de basisschool en organiseren we activiteiten voor ouderen om hun weer onder de mensen te krijgen.”

“Deze projecten worden steeds groter. Het is echt gaaf om te zien dat het zo succesvol is en dat wij op deze manier, naast het voetbalveld, iets terug te kunnen doen voor onze supporters.”

Lees meer over het Maatschappelijk Partnerschap met de Eredivisie
Lees meer over VVV-Venlo