St. ADO Nationale Belweken VriendenLoterij

St. ADO Vrouwenvoetbal ontvangt € 1.000,-

Amsterdam, 4 september 2014 – Stichting ADO Vrouwenvoetbal uit Den Haag werd dinsdag door de VriendenLoterij verrast met een cheque van 1.000,-. De club was één van de succesvolste deelnemers aan de Nationale Belweken, een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen.

Ron Reijenga, secretaris van St. ADO Vrouwenvoetbal: "We zijn erg blij met deze bijdrage, die we aan de jeugdopleiding van het dames elftal gaan besteden."

Nationale Belweken VriendenLoterij
Tijdens de Nationale Belweken in april en mei 2014 belden 133 clubs en verenigingen in Nederland mede-clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De belactie van St. ADO Vrouwenvoetbal leverde de club maar liefst 62 loten op. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas. Als de 62 loten een jaar blijven meespelen, dan kan St. ADO Vrouwenvoetbal € 5.208,- bijschrijven aan de clubkas. En de clubleden maken als deelnemers van de VriendenLoterij maandelijks kans op grote (geld)prijzen.

Extra prijs
De VriendenLoterij verdeelt na de Nationale Belweken in totaal € 25.000,- onder tien clubs en verenigingen waar na drie maanden nog de meeste loten voor meespelen. St. ADO Vrouwenvoetbal ontving een extra prijs van € 1.000,-. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de Nationale Belweken genereren.

Lees meer over de Nationale Belweken