Bas van de Goor Foundation

Sporten tegen diabetes

Amsterdam, 5 augustus 2015 - Bas van de Goor behoorde in de jaren ’90 tot de Nederlandse volleybaltop. In 2003 wordt er diabetes type-1 bij hem vastgesteld. Het weerhoudt hem er nooit van te blijven sporten. En dat is ook de boodschap die de VriendenLoterij-ambassadeur met zijn Bas van de Goor Foundation wil uitdragen.

Met steun van de VriendenLoterij brengt de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) ruim 400 mensen met diabetes in beweging tijdens de Nationale Diabetes Challenge. De afgelopen maanden zijn er door heel Nederland lokale beweeginitiatieven ontstaan om mensen met diabetes in beweging te brengen. Om mensen met diabetes een zo ‘gewoon’ en ‘prettig’ mogelijk leven te laten leiden, is beweging ontzettend belangrijk.

Wandel challenge

Gezondheidscentra, huisartsenpraktijken en fysiotherapie praktijken door heel Nederland startten eerder dit jaar met ondersteuning van de BvdGF een lokale wandel challenge. Al dat harde trainen werd in juni beloond met een kick off tijdens de Nationale Diabetes Challenge Week: vier dagen lang werd er minimaal 10 kilometer gelopen.

Zelfverzekerder

Persoonlijke ervaringen van deelnemers laten zien dat mensen met diabetes zich gezonder en zelfverzekerder voelen. Ook draagt de challenge bij aan een daling van de bloedglucosewaarde, de bloeddruk en het lichaamsgewicht.

Komende challenges

De eerst volgende challenge vindt plaats op 26 augustus in Zwolle. Tot en met september volgen er nog diverse challenges, in o.a. Utrecht, Nieuwegein, Stadskanaal en Zeewolde. Ruim 400 mensen met diabetes worden daarmee in beweging gebracht.

Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij

Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij ontvangt oud-volleyballer Bas van de Goor met zijn foundation een jaarlijkse bijdrage om meer mensen met diabetes te laten bewegen.

Lees meer over Bas van de Goor
Lees meer over de Bas van de Goor Foundation