Vrolijke meiden op het sportkamp van de Bas van de Goor Foundation Vrolijke meiden op het sportkamp van de Bas van de Goor Foundation

Sporten met diabetes

31 juli 2018 - Sporten als je diabetes hebt is superbelangrijk, maar soms ook best lastig. Kirsten (10) heeft al zo’n vier jaar diabetes type 1. Mede dankzij uw deelname ging Kirsten op sportkamp met de Bas van de Goor Foundation.

Kirsten, 10 jaar Kirsten, 10 jaar

Op het sportkamp leert Kirsten andere kinderen kennen met diabetes en leert ze zelfstandig met haar diabetes om te gaan.

Kirsten: "Zelf doe ik aan hockey, dat gaat goed met mijn diabetes. Ik draag een insulinepomp. Op een eerder kamp waren veel meisjes die aan hockey deden, maar hier doet bijna iedereen iets anders. Ik vind het leuk om al die sporten uit te proberen, maar het leukste vond ik toch levend stratego en de bonte avond."

Leren van elkaar

"Het is fijn om met zoveel andere kinderen met diabetes op kamp te zijn, omdat je elkaar zo goed begrijpt. Iedereen moet hier bloedsuikers meten, koolhydraten tellen en insuline spuiten. Je ziet ook dat sommige kinderen dingen anders doen. Als we ’s nachts een lage bloeduiker hebben, moeten we dat eerst proberen zelf op te lossen. Dat vind ik goed want dat heb ik nog nooit gedaan dus daar leer ik van.

Ik zou heel graag nog een keer meegaan op kamp. Ik raad alle andere kinderen met diabetes aan om ook eens mee te gaan, want het is heel leuk!", vertelt Kirsten.

Mede dankzij uw deelname kon Kirsten, samen met nog 19 kinderen met diabetes, gratis deelnemen aan het kamp van de Bas van de Goor Foundation.

Dankzij steun vanuit de VriendenLoterij organiseert de foundation onder andere vier sportkampen per jaar. Op de kampen leren de kinderen dat alles mogelijk is met diabetes. Ze krijgen er weer meer zelfvertrouwen van en leren hun ziekte zelfstandig beter te reguleren.

Lees meer over de Bas van de Goor Foundation