Sint Express Tour

Sinterklaasfeest voor 750 kinderen uit opvanglocaties

Amsterdam, 26 november 2015 - Honderden kinderen die noodgedwongen in een opvanglocatie wonen, vierden deze maand een onvergetelijk Sinterklaasfeest. Mede dankzij uw steun liet Stichting Het Vergeten Kind de 'Sint Express Tour' rijden.

Voor de derde keer op rij organiseerde Stichting Het Vergeten Kind het Sinterklaasfeest. De kinderen en hun ouders, verzorgers en begeleiders uit opvanglocaties stapten in alle vroegte op de twee Sint Express treinen stappen.

Groot feest in de treinen

Op weg in de trein begon het feest voor de kinderen al. Dans-, schmink- en ballonpieten waren druk bezig. Natuurlijk werd er uit volle borst gezongen, muziek gemaakt en gesnoept van lekker strooigoed.

Ook bekende vrienden van de stichting reden mee. Jamai Loman, Lennart Timmermans van Spangas en GTST-acteur Guido Spek waren van de partij, wat het voor de kinderen extra speciaal maakte. Burgemeester Aboutaleb zwaaide de kinderen zelfs uit vanaf de Zuidlijn.

Spectaculair welkom Sint

Eenmaal aangekomen op de feestlocatie wachtte de kinderen een spectaculaire welkomstact van Sinterklaas. De rest van de middag genoten de kinderen van de Sinterklaas theatervoorstelling en een rondleiding.

Mede dankzij uw steun toverde Het Vergeten Kind een lach op het gezicht van honderden kinderen. Kinderen die niet in hun eigen bedje kunnen slapen, omdat ze thuis niet veilig zijn. Dankzij uw deelname beleefden zij een onvergetelijke dag.

Ons programma Koffietijd was er ook bij om deze fantastische dag samen met de kinderen te vieren. Bekijk de onderstaande video om een impressie te krijgen van de dag.

Lees meer over Stichting Het Vergeten Kind