Winnaar Belmaanden BCVB Bergschenhoek Winnaar Belmaanden BCVB Bergschenhoek

Scoren met een belrecord

Amsterdam, 23 april 2016 - Tijdens de VriendenLoterij Belmaanden in maart klommen maar liefst 100 clubs en verenigingen in de telefoon om loten te verkopen aan hun achterban. Hoe meer loten, hoe meer structurele inkomsten voor de eigen clubkas dat oplevert.

7 van de 100 clubs werden nog eens extra in het zonnetje gezet: zij ontvingen een extra geldprijs omdat zij de meeste loten verkochten.

De leden van sportvereniging BVCB uit Bergschenhoek verkochten de meeste loten, daarom werd de club beloond met een cheque van € 4.000,-.

Een warme douche voor sv BVCB

Ronald Helder, bestuurslid van sv BVCB: “Geweldig dat we dit bedrag hebben gewonnen! Het 1e, 2e en 3e elftal hebben drie avonden gebeld. Iedereen deed mee, ook de trainers en leiders. We sparen met de club voor duurzame energie. Van dit geld willen we daarom nieuwe cv-ketels aanschaffen. Dan kunnen de teams warm én duurzaam douchen.”

Droom komt dichterbij voor HIC

HIC ontvangt cheque

De Amstelveense hockeyclub HIC eindigde op de tweede plaats en ontving een cheque van € 2.250,-. Kim Bokhoven, commissaris bij hv HIC: “Als club hebben we de droom om in de hockeytop mee te spelen. Volgens de geldende regels moet je dan minimaal twee watervelden hebben. Maar zo’n veld is al gauw tienduizenden euro’s. De steun van de VriendenLoterij helpt ons om onze droom te verwezenlijken!”

Zwemkampioenen

Zwemvereniging wint cheque

Zwemvereniging UZSC uit Utrecht werd verrast met een cheque van € 1.250,-. Willem Gerritse, hoofdcoach van de waterpolo-hoofdklasse van UZSC: “Geld dat wij binnenkrijgen via de VriendenLoterij is ontzettend belangrijk voor onze zwemvereniging. Van het extra bedrag van € 1.250,- gaat de eerste selectie op trainingskamp in Hongarije. En dat draagt allemaal bij om onze kampioenstitel te behouden.”

Scoren voor een scorebord

Basketbalclub Batouwe ontvangt 750 euro

Basketbalclub Batouwe Basketball uit Bemmel ontving een extra prijs van € 750,-. Wim Biesters, Bestuurslid: “Op dit moment hebben we aan één zijde van de zaal een scorebord. Aan de andere kant van zaal willen we ook graag zo’n bord, dus daar gaan we dit bedrag van de VriendenLoterij voor gebruiken. Daarnaast willen we de damesjeugd in de regio Nijmegen op een hoog niveau krijgen. Dit gaan we doen door een basketball school op te zetten!”

Lees meer over clubs en verenigingen