Schenking voor Foundations Herman van Veen en Najib Amhali

Amsterdam, 2 februari 2016 – Goed nieuws vanavond voor Herman van Veen en Najib Amhali. Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de VriendenLoterij hoorden zij dat elk van hun Foundations de komende drie jaar een schenking van 100.000 euro ontvangt. Dankzij deze schenking kunnen de Foundations een goede organisatie- en financieringsstructuur opzetten en hun maatschappelijke doelen realiseren.

In totaal kon de VriendenLoterij dankzij de deelnemers ruim € 52,9 miljoen schenken aan maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven.

VriendenFoundations

Het Herman van Veen Arts Center is een leerschool voor jonge, talentvolle kunstenaars die de mogelijkheid krijgen te exposeren en concerten, toneel- of dansvoorstellingen te geven. De voorstellingen zijn gratis toegankelijk en worden deels ontwikkeld voor specifieke doelgroepen.

De Najib Foundation zet zich in voor kinderen die niet goed kunnen horen of zien of dringend tandheelkundige zorg nodig hebben, maar om welke reden dan ook geen toegang hebben tot noodzakelijke medische zorg.

De Lucille Werner Foundation, Bas van de Goor Foundation, Dirk Kuyt Foundation, Edwin van der Sar Foundation, Giovanni van Bronckhorst Foundation, Ruud van Nistelrooy Foundation, Richard Kraijcek Foundation, Johan Cruyff Foundation en de Esther Vergeer Foundation ontvangen al een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij. Deze Nederlanders zetten hun bekendheid in om vanuit hun foundation de samenleving mooier te maken.