'Samen kunnen we veel doen voor de club'

6 maart 2017 - Clubvrijwiliiger en voormalig jeugdtrainer Wim van Keulen van de Meppeler Sport Club zet zich niet alleen in voor zijn sportclub, maar ook voor de samenleving. Mede dankzij de wervingsactie die Van Keulen organiseerde met de VriendenLoterij weet de club het hoofd boven water te houden en zorgde hij zelfs voor splinternieuwe ballencontainers.

Als jeugdtrainer van de Meppeler Sport Club (MSC) vond Wim van Keulen (51) de ballennetten maar onhandelbare dingen. Dat moest gemakkelijker kunnen. Maar zoals bij veel amateurclubs zijn de financiële mogelijkheden beperkt en bleef het lange tijd bij sleuren. Inmiddels zijn we jaren verder en is Van Keulen jeugdtrainer af. Wel is hij nog altijd vrijwilliger bij zijn club, in de brede zin van het woord.

"Dankzij de belactie zijn onze eigen leden op dit moment één van onze grootste sponsors"

Als lid van de MSC sponsorcommissie zorgde hij ervoor dat de ballennetten werden vervangen voor nieuwe ballencontainers. Zeventien stuks konden er gekocht worden na een belactie van de VriendenLoterij. ‘Dankzij de belactie zijn onze eigen leden op dit moment één van onze grootste sponsors’, aldus Van Keulen.

De belactie

‘We hebben geen hoofdsponsor meer en net als bij veel andere clubs is het ook bij ons moeilijk het hoofd boven water te houden. Dan zijn dit soort acties meer dan welkom.’ Tijdens de belactie benaderde Van Keulen samen met enkele andere vrijwilligers leden van de club met de vraag of ze met de VriendenLoterij wilden meespelen om daarmee direct de clubkas te steunen.

‘Onze leden kunnen mooie prijzen winnen en per verkocht lot gaat de helft van de lotprijs direct naar onze vereniging, zolang de leden meespelen. Deze constante bron van inkomsten mogen we vrij besteden. Een avondje bellen leverde ongeveer vijftig aanmeldingen op. We hadden de hoogste score in onze regio behaald en ontvingen daarvoor ook nog een bonus van een paar duizend euro.

Wim van Keulen Wim van Keulen


De ballencontainers

'We zijn natuurlijk hartstikke trots op die bonus, maar vooral onze penningmeester kon dat extraatje heel goed gebruiken.’ En zo kwamen de ballencontainers naar Meppel. ‘Het gesleep is voorbij: de containers zijn verrijdbaar. Bovendien scheelt het ruimte in de berging, want de containers kunnen op slot. De ballen in het net natellen viel niet mee, maar nu zie je meteen of er een zoek is. Er zitten gewoon veel voordelen aan.’

Uiteraard is MSC niet de enige club die dankzij de samenwerking met de VriendenLoterij een mooie bron van inkomsten heeft aangeboord. In Nederland zijn momenteel ongeveer 3.300 clubs die op deze manier extra inkomsten genereren om bijvoorbeeld trainingskampen te beleggen, het clubhuis op te knappen, jeugdtrainers te betalen of geschikt materiaal te kopen.

Lees meer over clubs en verenigingen die aangesloten zijn bij de VriendenLoterij