Duurzame borging maatschappelijk loterijstelsel

Rutjes, Kuyt en Zwinkels genomineerd voor Maatschappelijk Speler Eredivisie 2016

Amsterdam, 5 augustus 2016 - Nathan Rutjes (Roda JC), Dirk Kuyt (Feyenoord) en Robert Zwinkels (ADO Den Haag) zijn genomineerd voor de verkiezing “Maatschappelijk Speler Eredivisie 2016”.

Deze prijs, een initiatief van de Eredivisie CV en de VriendenLoterij, Maatschappelijk partner van de Eredivisie, wordt jaarlijks uitgereikt aan de Eredivisiespeler die zich het afgelopen seizoen op een bijzondere manier heeft ingezet voor de maatschappij.

De Maatschappelijk Speler Eredivisie 2016 zal bekend worden gemaakt tijdens het Voetballer van het Jaar Gala op vrijdag 2 september. Vorig jaar won Jeroen Zoet de prijs. Deniz Türüc (2014), Siem de Jong (2013), Tim Gilissen (2012) en Giovanni van Bronckhorst (2011) gingen de PSV-keeper als winnaar voor.

De winnende speler ontvangt naast een eervolle vermelding ook een cheque van € 50.000,-, beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij. Dit bedrag komt voor de helft ten goede aan de club (voor het ontplooien van maatschappelijke activiteiten) en voor de andere helft aan een goed doel naar keuze van de speler.

Bekijk hieronder de genomineerden

De vakjury, bestaande uit Alex Tielbeke (Directeur Eredivisie CV), Michiel Verboven (Managing Director VriendenLoterij), Jaap de Groot (Chef Sport, De Telegraaf) en Jeroen Zoet (winnaar vorig jaar), bepaalt samen met het publiek welke voetballer dit jaar uitgeroepen wordt tot Maatschappelijk Speler Eredivisie 2016.

Op de website www.maatschappelijkspeler.nl kan iedereen tot en met vrijdag 26 augustus 2016 zijn stem uitbrengen op een van de drie genomineerden. Onder alle deelnemers wordt een VIP-avond op het Voetballer van het Jaar Gala verloot (voor twee personen) en twee officiële Derbystar Eredivisie voetballen.
Maatschappelijk Speler Eredivisie is een initiatief van de Eredivisie en de VriendenLoterij, in samenwerking met mediapartner De Telegraaf.

Voor meer informatie: www.maatschappelijkspeler.nl

Wilt u hier meer over weten?

Lees meer over de VriendenLoterij als Maatschappelijk Partner van de Eredivisie
Lees meer over Maatschappelijk Speler Eredivisie