Paleis Het Loo toegankelijk dankzij schenking VriendenLoterij

Paleis Het Loo toegankelijk voor iedereen

Paleis Het Loo en de Zonnebloem ontvingen een schenking van de VriendenLoterij om het paleis en de tuinen toegankelijk te maken voor mensen met een lichamelijke handicap.

Sinds maart rijden er onder andere aangepaste, elektrische pendelbusjes op het terrein. Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij hebben al veel ‘Zonnebloemers’ genoten van een dagje Paleis Het Loo, zoals Diny en Yvonne uit Hengevelde in Twente. Zonnebloemafdeling Hengevelde is met zo’n 50 mensen naar Apeldoorn gereisd voor een mooie dag in het paleis én de uitgestrekte tuinen.

Nadat de groep in het restaurant naast de entree met koffie en gebak is verwelkomd, gaan de Hengevelders op pad. Een groepje deelnemers wordt door vrijwilligers voortgeduwd over de klinkers. Eén voor één zoeken ze de berm op, want in een rolstoel over klinkers rijden is bepaald niet comfortabel.

Pendelbus

Dan wordt er gezwaaid en gelachen: een paar andere deelnemers en vrijwilligers rijden langs in een aangepast pendelbusje van de VriendenLoterij. “Ja, zo kan het óók! Zit je lekker?”, roept een deelnemer.

Paleis Het Loo

Diny Pierik en Yvonne Wielens hebben een heerlijke dag gehad. Ook al was het soms even flink duwen over de grindpaden. “Voor mij zijn de tuinen zo prima toegankelijk”, lacht Diny vanuit haar rolstoel. “Voor Yvonne is het misschien anders!”

De karakteristieke grindpaden geven de tuin natuurlijk hun uitstraling, maar Yvonne beaamt dat het even inspannen was: “Maar we hebben elk stukje tuin kunnen bezoeken, en het was prachtig!”

Goed Geld Gala

Op woensdag 11 februari vindt het Goed Geld Gala weer plaats. Dan maakt de VriendenLoterij bekend welke goede doelen en projecten een schenking ontvangen. Dankzij onze deelnemers kunnen de goede doelen met deze schenking nog meer fantastische projecten neerzetten.

Lees meer over het Goed Geld Gala
Lees meer over de Zonnebloem