Hockeyclub van de maand

Op trainingskamp naar de zon

1 december 2016 - De liefde voor hockey kreeg Albert Teer (54), voorzitter van hockeyclub MHCZ uit Zoetermeer met de paplepel binnen. "Mijn vader was hockeykeeper en besmette mij als kind met het hockeyvirus. Ik op mijn beurt, heb onze twee dochters Laura (21) en Veronique (18) weer aangestoken. Ik zei altijd: ‘Als jullie de helft van de lol hebben die ik aan hockey heb beleefd, heb je al twee keer zoveel plezier als jullie klasgenoten, die niet op hockey gaan.’

Liefde voor de club

Inmiddels zijn mijn dochters net zo gek op hockey als ik en aardige talenten. Zij zijn op hun beurt de reden dat ik zoveel energie en tijd steek in het leiden van hockeyclub MHCZ uit Zoetermeer. Zo’n vijf keer per week ben ik op de club, maar dat is het zichtbare stuk. Achter de schermen gebeurt er nog een hoop via telefoon en email. Acht jaar geleden ben ik tot het bestuur toegetreden, waarvan de laatste zes jaar als voorzitter.

Groei

Er gaat veel tijd in zitten in deze hobby, maar dat doe ik met liefde. Het meeste plezier haal ik uit de samenwerking met het team, en uit de geboekte resultaten. Zo hebben we met het huidige bestuur de club sportief naar een hoger niveau getild, hebben we met de hulp van de gemeente er twee velden bij gekregen en een nieuw clubhuis gebouwd. Het aantal leden is gegroeid van duizend naar vijftienhonderd!

Die resultaten stimuleren niet alleen mij, maar het heeft ook zijn uitwerking op anderen: er hebben veel mensen zich aangemeld die bereid zijn om als vrijwilliger zich in te zetten voor de club. Daardoor hebben wij de luxe over veel goede vrijwilligers te beschikken. Onze club heeft een gezonde ambitie, maar daar hangt een prijskaartje aan.

Belactie

Voor extra’s als een trainingskamp in de winter houden de spelers van de eerste dames- en herenteams elk jaar een VriendenLoterij-belactie. Dit jaar staan ze gepland voor 12 en 14 december. Het is fijn samen werken met de VriendenLoterij en de belactie zorgt voor een leuke bijdrage aan de stage-pot. Vorig jaar verdienden we er ruim tweeduizend euro mee en konden beide teams zich in de Spaanse zon van Valencia voorbereiden op de tweede helft van het seizoen!”

Lees meer over clubs en verenigingen die aangesloten zijn bij de VriendenLoterij